2-5c5a2810ed843__700-cover
U VAZDUHU · životinje

Amariljdo Silva je momak velikog srca iz Brazila koji već više od godinu i po dana donosi radost u živote kućnih ljubimaca u svom okruženju, ali i pasa i mačaka lutalica koje još niko nije udomio. Naime, on pretvara stare automobilske gume u udobne i prelepe krevece za životinje, a dobra vest je da ne planira da prestane.

Sve je počelo pre par godina kada je Amariljdo tražio način da zaradi dodatni novac. On je došao na ideju da pravi rukotvorine od iskorišćenih predmeta, a stare automobilske gume su se pokazale kao relativno zahvalan materijal za realizaciju ove ideje. Amariljdo je primetio da psi lutalice iz njegovog kraja redovno pronalaze svoje utočište u njima pa je pomislio da možda ne bi bilo loše da ih učini još udobnijim i lepšim za njih.

On bi gume prvo očistio od prljavština i isekao višak materijala, a nakon toga bi krenuo u njihovo ulepšavanje bojenjem i dodavanjem različitih interesantnih detalja. Svaki krevetac ima svoj mali jastuk i posteljinu, kao i ime ljubimca kome pripada.

Amariljdo prodaje svoje kreacije ali ih i poklanja prihvatilištima za pse. Osim toga, on pronalazi veliku satisfakciju u činjenici da ima priliku da pomaže životinjama, ali i da recikliranjem starih predmeta učini nešto pozitivno za našu životnu sredinu.

Lepo je čuti o ovakvim primerima korišćenja kreativnosti u plemenite svrhe. Nadamo se da će vas ova priča inspirisati da na vama svojstven način pomognete ljudima i životinjama u svom okruženju.

this-animal-kills-the-most-humans-every-year-and-it-s-not-the-one-you-re-thinking Ovo je najsmrtonosnija životinja po ljude naslovna Psi i mačke ipak mogu zajedno naslovna Ovaj pas je pravi pozer naslovna Razmislite o ovim pitanjima pre usvajanja psa · ·