Slika 2cover
PULS GRADA · aktuelno

Organizacija Evropska filmska promocija svake godine pravi selekciju od 10 najtalentovanijih glumaca i glumica koji će biti predstavljeni na Berlinskom filmskom festivalu. Na njihovoj prestižnoj listi evropskih „Zvezda u usponu“ za 2019. našlo se i jedno ime sa ovih prostora. U pitanju je mladi glumac Milan Marić koji je skrenuo pažnju na sebe naslovnom ulogom u prošlogodišnjem filmu „Dovlatov“.

Zajedno sa još četiri glumca i pet glumica sa Starog kontinenta, on će od 9. do 11. februara naredne godine imati priliku da se upozna sa filmskim producentima, režiserima, agentima, medijima i svim drugim ljudima iz sveta filma koji mu mogu pomoći da napreduje u karijeri. Na kraju ovih aktivnosti, talentovanom glumcu će biti uručena prestižna nagrada „Zvezda u usponu“ na ceremoniji u Berlinale Palastu.

Ljudi koji dodeljuju ovo priznanje su se već pokazali kao dobri skauti talenata budući da su ga do sada dobile mnoge internacionalne filmske zvezde kao što su Rut Nega, Domnal Glison, Matijas Šunarts i Danijel Brul.

Milan Marić je rođen u Beogradu 1990. godine. Završio je Fakultet dramskih umetnosti. Od 2012. je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu, ali je ostvario zapažene uloge i na drugim scenama. Publika ga pamti po sporednim ulogama u filmskim ostvarenjima Branio sam Mladu BosnuVlažnost Dobra žena, ali i serijama Miris kiše na Balkanu, Santa Maria della Salute Nemanjići – Rađanje kraljevine. Ipak, njegov najveći dosadašnji uspeh je rola ruskog pisca i novinara Sergeja Dovlatova u prošlogodišnjem veoma zapaženom filmu Dovlatov.

paper-3376854_960_720 Izbegavajte ovakve novogodišnje odluke pirelli-hero_1544137101_cover Još jedan promašaj Pirelli kalendara Svi Coca-Cola domovi Svi Coca-Cola domovi u Atlanti Kragujevac Plaza U Kragujevac Plazu Deda Mraz stiže ranije · ·