odeća
U VAZDUHU · urban flash

Kada je u pitanju oblačenje, naravno da postoje predrasude. O tome šta je pristojno za mlade a šta za starije, u čemu žene smeju da se pojave, u čemu ne smeju. Da li žene posle tridesete smeju da obuku nešto, šareno je samo za decu. Da li dečaci smeju da nose roze? Kratke majice su za devojke i slične stvari su stalno komentari koji se pojavljuju. Sa njima smo već naučili da živimo, ali još uvek povremeno izazivaju nervozu.

Čini se da veoma mali broj ljudi ima problem sa tim da postoje zabrane oblačenja koje se odnose na godine i pol. Većina ima problem sa tim šta je ko obukao i kome šta ne priliči. Zato sada postoji serija fotografija pod imenom Spring-Autumn koja se suprotstavlja mišljenju šta mladi odnosno stari smeju da oblače. Serija fotografija otkriva osećaj kulturnog identiteta i generacijskog jaza prikazan i kroz savremen i kroz tradicionalan način života. Fotograf je Qozop, a fotografije su urađene tako da prva slika (levo) predstavlja običan portret u kom je svaki član porodice u svojoj tipičnoj odeći. Na slici sa desne strane svaka osoba je u tuđim cipelama, doslovno. Fotografije treba da pokažu besmislenost predrasuda vezanih za odevanje, pogotovo starijih generacija. U galeriji ih možete pogledati.

Foto: QozopOtvori galeriju
muhamed ali Muhamed Ali nije bio u pravu, seks pre takmičenja je dobar za vas opš Razbijamo filmske mitove Donald Trump i Hillary Clinton izvode „Dirty Dancing" Donald Trump i Hillary Clinton izvode „Dirty Dancing“ opš Neprijatne situacije u kancelariji