Nikola Avramović
U VAZDUHU · intervju

Pijanista Nikola Avramović je student četvrte godine FMU u Beogradu, u klasi prof. Ninoslava Živkovića. Održao je i veliki broj solističkih koncerata širom Srbije. Dobitnik je brojnih nagrada uključujući i nagradu iz fonda „Olga Mihajlović’ za najtalentovanijeg studenta klavira

Kada ste spoznali da će klavir biti vaš profesionalni izbor?

To znam još od kad sam prvi put seo za klavir. Kada sam čuo ton klavira, znao sam šta će biti moja budućnost što se tiče profesije.

Koliko su za mlade umetnike značajna takmičenje i nagrade?

Ne toliko, smatram da bismo trebali više da uživamo u umetnosti pre svega. Takmičenja i nagrade su nešto čime gradimo biografiju, ali stoji to da tako što se spremamo za takmičenje, mi automatski podižemo naš nastup na viši nivo.

Kako se pripremate za takmičenja i nastupe?

Veoma strpljivo, bez previše prosviravanja, tako dublje možemo da zađemo u umetnost, što i jeste suština.

Koji je najlepši momenat u vašoj karijeri?

Do sad izlazak na scenu velike sale Kolarčevog univerziteta, pred mnogobrojnom publikom. Više puta mi se taj isti osećaj i ponovio.

Koji san kao umetnik svakako želite da ostvarite?

Prvi san za sad mi je da sa orkestrom zasviram čuveni Čajkovski koncert u b-molu.

Toni Parsons Toni Parsons: Imajmo hrabrosti da budemo ono što zaista i jesmo! Albahari na Pesničenju David Albahari: Avantura u tunelu od reči sanja spasic nelt Mladi muzički talenti: Sanja Spasić minja marecetic Mladi muzički talenti: Minja Marčetić ·