Mladost
KULTURA · film/TV

Fred i Mik, dva stara prijatelja na pragu osamdesetih godina, uživaju u odmoru u lepom hotelu u podnožju Alpa. Fred, kompozitor i dirigent u penziji, ne namerava da se vrati svojoj muzičkoj karijeri, koju je odavno napustio. Mik, reditelj, još uvek radi i žuri da završi scenario za svoj najnoviji film za koji veruje da će biti njegov poslednji veliki hit.

Njihova svakodnevica prožeta je duhovitim zapažanjima o prošlosti, budućnosti i sadašnjosti, a dodatno je začinjena i ekscentričnim likovima koji su sa njima u elitnom odmaralištu. Dva prijatelja znaju da su im dani odbrojani, ali odlučuju da se zajednički suoče sa sudbinom.

Značajne uloge u filmu ostvarili su Rejčel Vajs i Pol Dano, a pojavljuju se i Džejn Fonda i Paloma Fejt.

Iako nije provokativan kao raniji filmovi Paola Sorentina, Mladost se osvrće na moderni Holivud, na odnos prema legendarnim zvezdama, ali i na sadašnje ikone popularne kulture.

Emotivna posveta umetnosti i ljudima koji je stvaraju, film Mladost, u bioskopima od 7 aprila.

Dobra žena Mirjana Karanović sa filmom “Dobra žena” putuje po Srbiji Edi Orao TOP 5: Najbolje sportske „dramedije“ Say Hello to my Little Friend 100 filmskih inserata: Najbolje rečenice pred ubistvo cover1 Filmski april ·