mnd dentalcover
PULS GRADA · zdravlje

Fokusirajući se na karijes, ono što svi mi previdimo i retko kad osvestimo jeste problem povrede zuba. Blizu 50% dece doživi neku vrstu povrede zuba tokom svog detinjstva, najviše tokom bavljenja sportom. Povrede zuba i usta znatno mogu uticati na njegov kvalitet: u funkcionalnom, estetskom i psihološkom smislu.

Dr Nataša Mratinković, stomatolog sa zavidnim iskustvom iz oblasti estetske stomatologije i ortopedije vilice, savetuje roditelje da prate razvoj zuba i vilice svoje dece još od najranijih dana. Tako će na vreme primetiti potencijalne anomalije i moguću potrebu za protezom koja u velikoj meri može ublažiti povrede zuba i usne duplje.

Prema rečima doktorke Mratinković, deca sa isturenim zubima su sklonija ovim vrstama povreda prilikom pada ili udarca u sportskim aktivnostima. Dakle, jedna od krucijalnih preventiva na polju oralnih povreda kod dece jeste korekcija isturenih zuba.


immuno_systems_immunitea_20_kapsula_105_cocwe Immunitea: Prirodni preparat za jačanje imuniteta Too early Kako da se ujutru ne osećate i ne izgledate kao zombi rexfeatures_390901hf-920x564cover Nesanica: Zašto je imamo i kako da je se rešimo AnxietGLGL-999x4991 Ovo je najbolja poza za spavanje tokom menstruacije · ·