Kina Sims
U VAZDUHU · tech/web

Cenzori u Kini odlučili su da je mobilna igra „The Sims FreePlay“ nepogodna za njihovo tržište i uklonili je sa svih kineskih prodavnica aplikacija. Iako nije potvrđeno, sumnja se da je to učinjeno zbog mogućnosti istopolnih odnosa u igri.

Mobilna igra The Sims FreePlay je popularna nalik na svog čistokrvnog rođaka s računara, ali to nije sprečilo cenzore u Kini da je zabrane svojim sugrađanima. Ne postoji zvanično saopštenje zbog čega je to učinjeno, ali je skoro sigurno da su razlog tome istopolni odnosi između likova u igri.

Homoseksualnost nije nezakonita u Kini, ali je zabranjena na televiziji i na mnogim online platformama. Korisnici koji su već kupili igru moći će da nastave da je igraju, ali bez budućih ažuriranja. Igra je pored Kine zabranjena i u Saudijskoj Arabiji, UAE, Omanu, Kuvajtu, Egiptu i Kataru.

phoneairbag-800x420 Genijalni izum koji spašava telefon od sigurne propasti Slika_2 Nepo System – Vaš servisni centar! Will-Smith-Tries-Online-Dating-1000x500 Vil Smit na dejtu sa robotom Wiko Wiko View 2 – veliki ekran i vrhunske performanse · · · ·