mt
U VAZDUHU · flešbek

Koliko godina ste imali kada ste dobili svoj prvi mobilni telefon? A danas, svega petnaestak godina kasnije od vašeg prvog telefona, klinci i sa sedam-osam godina imaju mobilne. Jeste li verovali da će nam ovi gedžeti postati toliko potrebni i da će se naša svakodnevica toliko vrteti oko njih?

Nova Nokia 3310 nas je podsetila na to vreme kada su mobilni služili isključivo za pozive i one trenutke kada niste pri fiksnom telefonu. Poslovni ljudi su ih nosili kako bi bili dostupniji, a običnim „smrtnicima“ uopšte nisu bili potrebni. Otišli smo malo u prošlost, svega dve decenije, među prve modele mobilnih telefona. Koji su vam modeli prošli kroz glavu? Jeste li se setili onih dana kada je osnovni tehnološki napredak bio onaj da sa telefona koji ima antenu pređete na onaj bez nje? Ili da li na ekranu vašeg telefona staje više od jednog reda poruke?

Nedostaje li vam to vreme ili ne možete da zamislite mobilni koji služi za telefoniranje i poruke, koji nema net, viber, whatsapp, nema mogućnost gledanja video materijala? Zapravo, da li možete da se setite telefona koji je iako mobilni služio svojoj primarnoj svrsi? Zavirite u našu galeriju i podsetite se kojeg ste to lepotana imali kada ste mobilni imali prvi put.

Eicsson GA628Otvori galeriju
Publika Narodnog pozorišta na poslednjoj predstavi uoči Prvog svetskog rata (Stevanović Jelica i Hubač Željko, Beogradska Opera) CM retro kutak: Kako je nastala prva srpska opera posao Koji posao biste imali 1920. godine? nekad Šta se to sve promenilo? pp Kako je Pariz izgledao pre sto godina · · ·