Girls of Woodstock
PULS GRADA · moda

Legendardni muzički festival iz 1969. danas pamtimo kao tri dana mira, ljubavi i muzike. Kao što ćete primetiti na fotografijama devojaka koje vam predstavljamo, očigledno je da je i moda je igrala veliku ulogu na festivalu.

U našoj galeriji možete videti koje sve modne kombinacije su učinile od Vudstoka glavnu referencu na modu ’60-ih kod poznatih svetskih dizajnera.

Duga kosa je bila in, pantalone su zamenile suknje, šarene bluze i džempere sa cvetnim motivima je bilo nemoguće izbeći, dok su trake za kosu i mnoštvo šarenih ogrlica ili narukvica bili glavni asesoari ove generacije devojaka. Mnoge od njih su nosile i naočare sa okruglim okvirima i obojenim staklima, nalik na njihovu heroinu Janis Joplin, koja je inače i nastupala na festivalu.

Mnoge karakteristika stila sa kraja ’60-ih su i dalje aktuelni, ili se povremeno vraćaju u modu. Pogledajte u našoj galeriji zašto Vudstok i dalje nastavlja da inspiriše ljude iz sveta mode.

Moda devojaka sa VudstokaOtvori galeriju

Njujork proleće 2018. Njujorška nedelja mode: Opušteno proleće 2018. adidas adidas: Povratak modne linije koja je obeležila devedesete godine u Berlinu Converse ONE STAR SUEDE: Model sa usamljenom zvezdom pagevenicecover Najbolje sa crvenog tepiha filmskog festivala u Veneciji · ·