Restoran Enso
PULS GRADA · gastro

Sasvim verni svom konceptu modernog fine dining restorana, šefovi kuhinje i kreatori Enso gastro priče na novom su meniju iskoračili i dalje i šire i više, pomerajući granice kroz maštovito istraživanje svojstava i oblika namirnica i začina. Na svedeno udoban ambijent logično je nadovezana jednako udobna letnja bašta, jelovnik je i dalje na tabletima sa slikama jela i predlozima za uparivanje sa vinskim etiketama.

Uzbudljivi noviteti stižu u svakom delu menija, pridružujući se favoritima sa inicijnalnog menija, upečatljivi „zec“ i „guska“, koji i dalje plene izgledom i ukusom. Na samom uvodu Barigoule supa od ribljih kostiju uz gambore i sen žak školjku, te ulje izgorelog praziluka, pokazuje kako su i koliko raskošni novi ukusi, a što potvrđuju i kroketi od tartufa sa kremom od jabuka, kres biljkom i svežim tartufom.

Sledeća jela koje smo probali samo su potvrdila iskričavost i kreativnost pokazanu na novom meniju: savršen parfe od guščije džigerice serviran je na sunđeru od kafe uz dodatak citrusa, dok su se fino dimljeni gambori našli u volšebnom društvu sa sladoledom od praziluka, sorbeom od čerija i hrskavim krekerima od sipinog mastila.

Za obavezan sledeći dolazak kao inspiracija u glavnom delu ostaju tuna sa crvenim njokama i penom od crvenog bibera i orada sa knedlama sa šljivama, Pansotti pasta i apgrejdovana verzija brizli, te pačeći batak sa kafriol kremom, kulijem od jabuke i grejvijem sa tartufima. Sada smo probali odličnu piletinu kojoj je kremasti sos od belog vina ubačen između hrskave korice i mesa dao sasvim novu dimenziju, dok je čudesno mekana i sočna jagnjetina kuvana sa citrusima 36 sati na niskoj temperaturi, poslužena uz krem od karfiola i gel od nane, a prelivena sosom od jagnjećih kostiju, odnosno espumom od mančega sira.

Restoran Enso - novi meni nova gastro uživanja!Otvori galeriju

Čuveni kolač od mente i dalje je na meniju, ali je naša apsolutna preporuka apsolutno fenomenalni Forest kejk efektno poslužen na podlozi koja stvara prizor istinske šume, nad kojim se prožimaju ukusi lavande i bosiljka, čokolade i lešnika, a naspram njih je sorbe od cvekle, što sveukupno čini jedinstvenu harmoniju ukusa. Svemu ovome dodajte promišljeno sročenu vinsku kartu, osoblje koje ume da preporuči i vrlo prijatnu atomsferu, imate definitivno jednu od najuzbudljivih gastro destinacija u gradu, a i šire.

unnamed (5)_cover Dva štapića – posvećenost i ljubav _cover Fine Casual: Dining & Catering Humus_1-1_cover Sedam situacija u kojima je humus savršeno jelo Shakshuka 2_cover Čarobna jutra · · · ·