collage
PULS GRADA · moda

Nema sumnje da su Francuskinje jedne od najstilizovanijih žena na svetu. Taj neodoljivi, nemarni izgled, minimalizam, svedena paleta boja i nezaobilazan crveni ruž i dalje su nepresušan izvor inspiracije mnogim dizajnerima i ljubiteljima mode širom sveta. Ipak, čini se da najveću zahvalnost dugujemo pariskim pinap devojkama iz prošlosti, među kojima se posebno ističe Brižit Bardo.

Ova zanosna glumica, pevačica i model oduvek je negovala sofisticiran, ženstven izgled, koji je nadahnuo mnoge umetnike, te su njena najbolja izdanja ovekovečena nizom fotografija i štampanih publikacija. Zahvaljujući tome, njen stil postao je prepoznatljiv i rado kopiran od strane žena širom sveta. Ko se još ne seća čuvene trake u kosi i breton pruga iz filma Le Mepris?! Dok će nam prva asocijacija na Džejn Birkin zauvek biti pletena košara, Brižit je ta koja je uživala na plaži, sunčajući se u jednostavnim, ali tako efektnim kupaćim kostimima.

Zbog toga smo za vas odabrali najupečatljivije komade koje je Brižit nosila sa puno stila, a koje i vi, uz malo mašte, lako možete uvrstiti u svoje odevanje u mesecima koji dolaze.

#1: Beretke i šeširi

Stilske beleške: Za odlazak u London 1967, Brižit je odabrala kaput leopard printa i beretku, što ni danas ne bi prošlo nezapaženo na Hitrou.

Stilske beleške: Na snimanju filma Viva Maria nosila je slameni šešir širokog oboda, koji su nakon toga svi želeli da imaju.

#2: Haljine sa karnerima

Stilske beleške: Haljine inspirisane Španijom i flamenkom bile su zaštitni znak njenog stila tokom ’60-tih.

Stilske beleške: Ova zavodljiva crvena haljina obeležila je film La Femme et Le Pantin.

#3: Džemper + džins

Stilske beleške: Ako vas ova fotografija ne inspiriše da uskladite boju džempera sa vrpcom u kosi, ništa neće…

Stilske beleške: Čak i tokom vožnje bicikla, i u najjednostavnijoj odeći, Brižit je izgledala neodoljivo…

#4: Elegantni kupaći kostimi

Stilske beleške: Modni kreatori, uslišite naše želje i kreirajte jedan ovakav kupaći kostim. Bićemo vam neizmerno zahvalni!

Stilske beleške: Baš kao i Bela Hadid, i Brižit je rado nosila nakit uz kupaći kostim.

#5: Prugice

Stilske beleške: Čuveni izgled Brižit Bardo u filmu Les Mepris obeležile su breton pruge i kardigan, koji nikada nije izgledao tako privlačno…

Stilske beleške: Još jedna, jednako uspešna kombinacija kardigana i pruga.

collage 5 modnih kombinacija idealnih za odlazak na branč original-haquetas-con-estampado-floral-en-verde-11861715-1-esl-es-chaquetas-con-estampado-floral-en-verde-jpg-1528270331 15 prilika u kojima se Sara Džesika Parker obukla isto kao Keri Bredšo naslovna Ajris Apfel: Mudri saveti legendarne ikone stila Mango_Journeys2_Look08_108_V2b U društvu danske blogerke Pernille Teisbaek · · · · ·