coverpatike+platforme
PULS GRADA · stilistika

U matematici je 2+2=4. U modi računica nije tako jednostavna. Stalno se pitate šta sa čim ide, gde treba dodati, a gde oduzeti nešto. Savršen rezultat nije uvek lako dobiti. Ako ste se pitali kako uklopiti patike, i to isključivo bele; ili sandale, isključivo one sa platformom, u odnosu sa drugim komadima odeće, onda u nastavku, a u 5 modnih kolaža, imamo tačna rešenja za vas…

Haljina + patike/sandale

Prednost belih patika svakako jeste u tome što idu uz gotovo sve boje i materijale. S obzirom na to da je ovde reč o haljini, ipak je bolje zaobići grube sportske modele, a odabrati kožne ili platnene patike jednostavnog oblika. Da bi postojao tračak elegancije, bilo bi lepo da na patikama postoji caka poput detalja u vidu bisera, ili drugih nametljivih ukrasa. Kada su sandale-platforme u pitanju, ukoliko niste njihov veliki fan, model koji u osnovi deluje kao cipela na štiklu sa platformom koja je neutralna, može biti dobar izbor za početak. Dužina haljine slobodno neka varira, ali mislite na svoju visnu. Ako niste naročito visoki, patike će bolje ići na kraću haljinu, a platforme na dužu. Crno-bela haljina uvek je u modi, a pogotovu ona na vertikalne pruge, koja će vas dodatno izdužiti.

Suknja + patike/sandale

To što su patike bele, ne znači da moraju biti bezlične. Samo nekoliko linija u boji ili par nitni podićiće ih na ozbiljniji estetski nivo. Patike i suknja u osnovi ne zvuče baš primamljivo, što je upravo razlog više da se namerno poigrate ovom kombinacijom. Platforme sa suknjom, s druge strane, tipičan su par sa kojim nema toliko rizika. Možda je zato pravo vreme da zaboravite na suptilnost i namerno se poigrate sa paternima i printovima. Proleće i leto pravo su vreme za cvetne šare, pa suknju sa njima uparite sa patikama koje imaju linije u sličnim nijansama, ili “mornarskim” platformama na belo-plave pruge.

Farmerke + patike/sandale

Povratkom trenda devedesetih godina, vratio se jedan dobro poznat „fazon“. Bele sportske patike sa farmerkama su pravi klasik. Na tržištu ima i previše šarenih i nabudženih patika, pa se vi opredelite za one koje su u potpunosti bele, bez i jednog suvišnog detalja. Sandale-papuče na platformu veoma su popularne, i mogu kreirati krajnje neobavezan izgled ako se spoje sa farmerkama. Interesantno bi bilo, ukoliko ste ljubitelj cipela na platformu, da izaberete one na kojima je akcenat upravo na samoj platformi. Sa modelom farmerki sada se možete beskrajno poigravati, ali onaj koji je svakako in jeste sa dubokim uskim strukom, nogavicama koje se sužavaju, teksasom iskrzanim na par mesta, a pogotovu na donjoj ivici nogavica.

Šorc + patike/sandale

Bele patike, dakle, mogu imati elegantne detalje ili biti potpuno ujednačene. Ali ima i onih čiji je đon u jednoj ili više boja. Takav model patika ostavlja mladalački utisak, zbog čega je idealno nositi ga uz šorts. Ako ste nostalgični i generalno volite retro stvari, onda izaberite platforme koje imaju otvorene prste, i koje se vezuju u mašnu. Kada ih sklopite sa šortsićem podsetiće vas na more, plažu, suncobrane, sladolede, stare razglednice i neka lepša vremena. Teksas šorts je postao dosadan, a pošto su pastelne boje i dalje popularne neka šorts bude u jednoj nijansi, a sandale, odnosno đon belih patika, u nekoj drugoj.

Odelo + patike/sandale

Bele kožne patike s velikom kićankom mogu biti sasvim prigodne za poslovne prilike i sastanke, pogotovu ako ste čitav dan na nogama i u pokretu, a ne želte da se preobuvate. Zapravo, od prošle godine odelo i patike jedna su od najatraktivnijih kombinacija. Neka vas pojam kontrasta vodi, pa što elegantnije odelo bude to će se bolje uklopiti sa patikama. Crno usko odelo, sa delikatnim leopard motivom, slagaće se sa dosta sandali s platformom. Ali i u ovom slučaju kontrast se može oslikati u jednostavnim kožnim detaljima na sandali i vrtoglavo visokoj drvenoj platformi. I dok takav look nije komotan za dan, biće idealan za veče.

· · · · · · ·