cover
PULS GRADA · moda

Oskar odavno nije samo filmska manifestacija, već je i modna. Dizajneri svaki put daju sve od sebe kako bi poznate ličnosti u njihovim haljinama izgledale besprekorno. Nažalost, to često ne uspe, već rezultira pravom katastrofom. Podsetimo se nekoliko takvih primera, kroz ovaj mini modni vremeplov.

Piše: Isidora Spasić

Keli Ripa, 2018.

Prošle godine, voditeljka je nosila kreaciju poznatog kreatora Kristijana Sirijanoa. I dok je spreda delovalo kao da je u pitanju još jedna standardna svečana crna haljina, pozadi je izgledalo kao da se nešto čudno dešava. Naime, napadna roze-zelena mašna nikako se nije uklopila, a i ličila je na nekakav splet zavesa.

Sofija Loren, 2009.

Filmska legenda je u ovoj haljini izgledala kao kombinacija Bel iz crtaća Lepotica i zver i modnog stila iz stare serije Dinastija. Previše karnera i nabora, u kombinaciji sa natapiranom kosom, rezultovao je modnim promašajem te večeri.

Dženifer Hadson, 2007.

Pevačica i glumica pojavila se u haljini Oskara de la Rente. Iako boja haljine uopšte nije bila dobra, njen kroj nije bio toliko strašan. Međutim, ono što je potpuno zbunilo sve prisutne bila je kratka metalik jaknica, zbog koje je Dženifer izgledala kao vođa cirkusa.

Uma Turman, 2004.

Delovalo je kao da se glumica davi u svojoj haljini čudne forme, nalik šlagu koji se topi. Prava šteta, jer inače Turmanova zna izvanredno da se obuče. I, jedno pitanje: da li plavi i zlatni komadi tkanine oko njenog struka treba da predstavljaju prsluk?

Hilari Svonk, 2003.

Iako je glumica nosila haljinu koju potpisuje modna kuća Dior, desila se modna katastrofa. To samo dokazuje da poznati dizajneri ne garantuju nepogrešiv stil. Tako je haljina za Hilari izgledala kao nešto između seksi spavaćice i prozračne haljine za matursko veče.

Fejt Hil, 2002.

Pevačica nije znala za koju boju da se odluči, pa se opredelila za haljinu koja deluje kao kapkejk u svim duginim nijansama. Zato je teško zamisliti kako te večeri nije izvodila numeru Somewhere Over the Rainbow, već neku drugu.

Bjork, 2001.

Ekstravagantna umetnica i muzičarka poreklom sa Islanda, prepoznatljiva je i po svom originalnom izboru odeće. To se jasno moglo videti kada je na sebi ponela kreaciju makedonskog dizajnera Marjana Pejoskog. Haljina je bila koncipirana tako da deluje kao da se ošamućeni beli labud obmotao oko Bjork.

Tajra Benks, 2000.

Manekenka i voditeljka prodefilovala je crvenim tepihom u haljini boje neonske šljive. Kroj i materijal uklopljeni su tako da je Tajra delovala kao princeza sa vilinskim sposobnostima. S obzirom na to da je samopromovisana ekspertica za modu, trebalo je da zna bolje.

Đina Dejvis, 1992.

Glumica je izgledala kao pijana mlada koja je pobegla sa sopstvenog venčanja u Las Vegasu. Puf suknja, duge rukavice, crne čarape i cipele sa mašnom, sve je bilo pogrešno. Nažalost Đina, ama baš sve je bilo pogrešno.

Demi Mur, 1989.

Na neki čudan način ova bizarna kreacija danas bi mogla da prođe kao kul ideja. Nelogičan sklop renesansnog korseta i isečene suknje, u sklopu sa biciklističkim šorcem i svilenim najlon čarapama, zvuči sumanuto. Tih godina svi su bili zgranuti, ali danas bi Demi možda dobila aplauz podrške.

page-cover Ulična moda Tokija: Japanci to rade malo drugačije page-cover-bafta Najbolje sa crvenog tepiha BAFTA nagrada BeFunky-collage (12) Moda ’70-ih je ponovo u trendu naslovna Modne piste: Ko nosi visoke štikle, nisko pada · · · · ·