cover
NULL · stilistika

Čuvena modna kuća “Burberry” i Christopher Kane već su pokazali svoja PVC plastična predskazanja na revijama za proleće 2018. Pored njih, Balmain je ponudio potpuno prozirne čizme, a Phillip Lim glomazne akrilne minđuše. Najbolje je iskoristiti maksimum ovog trenda upravo na proleće, pa počnite da razmišljate o toj mogućnosti, kao i o komadima koje biste poneli. Imate sasvim dovoljno motiva da se upustite u ovu stilsku igru – zabavna je, neobična, razigrana, i otporna na vodu.

Odeća: Klasični komadi u novom ruhu

Na ceni su uvek bili i ostali kvalitetni materijali koji čine da vam bude udobno i prijatno. Svila, pamuk, lan i angora svakako spadaju u tu kategoriju, plastika malo manje. Iako možda nije previše komotna i lagana, plastika je svakako trendi. Eksperimentišite bez straha, pa klasične crne pantalone isprobajte u ovom materijalu. Pink suknja, koju je „izbacio“ Burberry, biće netipično ženstvena, a kaputi i mantili, kakve na primer nude Calvin Klein i Ellery, savršeno su zgodni za hladno i kišno vreme. Bilo bi dobro da izbegnete šare i dezene, jer bi to ipak bilo previše, pa se držite jedne boje kako bi materijal govorio za sebe. PVC će učiniti da svaki naizgled običan odevni predmet dobije potpuno novu, svežu dimenziju.

Obuća: Suptilna prozračnost

Ovde plastika savršeno deluje u kombinaciji sa kožom i drugim materijalima. Ta prozirnost unosi posebnu vizuelnu igru i neobične oblike koji naglašavaju stopalo. Zbog toga je lepše da plastika ne bude u boji, već samo drugi materijal koji je zastupljen u modelu cipele. Dobar primer za to su elegantne Zara crne cipele na štiklu, sa suptilnim delom od plastike. Za sve hrabre postoje i one cipele, pa čak i čizme do iznad kolena, koje su cele od PVC-a. U njima noga najbolje izgleda ako je bosa, pa prilikom njihovog nošenja izbegavajte čarape.

Torbe i tašne: Optička igra oblika

Nije prvi put da su plastične i providne tašne ili torbe modno aktuelne. Ono što je zanimljivo u ovom naletu jeste neka vrsta duple torbe. Tako imamo naizgled običnu lepu torbu ili tašnu, koja se nalazi u većoj, napravljenoj od plastike. Takav spoj sofisticiranog i urbanog donosi neočekivani modni komad koji ne treba propustiti. Ovde bojazan da će se videti sve što nosite ne postoji, a opet doza prozračnosti i savremenog izraza plastike biće idealna za svečane prilike. Dobar primer su Valextra i Staud, koji su u svojim modelima uspeli da istaknu PVC materijal do maksimuma.

Asesoari: Neočekivana upečatljivost

Ako niste za krupne komade, i želite samo u naznakama da inkorporirate ovaj trend, akcentovanje će biti dobar način da naizgled obična plastika deluje luksuzno. Plastični kaiš i naočare ići će uz sve, a neobične soknice, kakve nudi ASOS, ukrasiće svaku kombinaciju. Uz to, ovakve čarape posebna su preporuka za one koji teže nešto ekscentričnijem stilu oblačenja.

cover Budite glamurozni kad otkuca ponoć 123456 15 novih trendova kada su u pitanju nokti LV torbe Sva lica Louis Vuitton torbe cover Klasični mantil u novom ruhu · · · · · · · · · ·