Odeća
PULS GRADA · moda

Neke stvari, reći će modni stručnjaci, neoprostivo je kombinovati. Barem se tako mislilo. Ranije su bele čarape na cipele (obično crne) bile prava mala modna katastrofa. Ali, vremena se menaju, pa smo tako i određene stereotipe uspeli da razbijemo. Tako da je sad prihvatljivo ne samo ono već pomenuto, već je sasvim prihvatljivo nositi sandale na čarape. Da, dobro ste pročitali, to više ne nose samo nemački turisti.

Ako ste okretali glavu kada pored vas prođe neko ko nosi sandale i čarape, vreme je da se pomirite sa činjenicom da je to sad modno prihvatljivo. Valjda je pored prezira toliko dugo opstalo da se danas smatra uobičajenom pojavom.

Ako i dalje ne verujete, poznati brendovi kao što su Acne i Prada u novoj kolekciji imaju i ovu kombinaciju. Možda kraj sveta jeste blizu?

Druga kombinacija koja je dosta godina bila osporavana a sad je prihvaćena jeste majica ispod odela.

Ovo je sasvim razumljivo,jer u savremenom dobu, koje traži mnogo vremena,i dan je uvek kratak, poslovni ljudi više nemaju kad da peglaju košulje. Sa druge strane, možda muška moda ide u nekom kežual smeru, a to onda znači da je pamučna majica uvek dobrodošla, a ne samo kada ste na kauču. Kako bilo, ova kombinacija je definitivno skinuta sa liste modnih promašaja.

Ako vas je nerviralo kada neko nosi majicu na pruge ispod karirane košulje, ili majicu sa printom ispod karirane košulje, i na to biste trebalo da zaboravite.

Havajke ili karirane košulje definitivno postale su „najbolji prijatelji“ sa majicama dinamičnog printa. Koliko god bilo šareno, sve je dozvoljeno. Novi trendovi idu ka tome da sve bude što upadljivije.

Čarape su opet pravile problem, pogotovu one koje izgledaju kao štucne i nose se na šorts. A sve to van sportskog terena. Ranije se verovalo da takve čarape možete da nosite samo na treningu. E, pa i tome je došao kraj!

Ovakav prizor se sve češće vidi na ulicama modnih prestonica, i potpuno je prihvatljiv. Sportske čarape nisu više samo odeća za sportske terene već su i sasvim prigodne za urbane mladiće i gradske sredine.

Kad smo kod sportskog izgleda, sigurno vas je nerviralo kad neko obuče odelo i obuje patike.

Ovakvo odevanje je bilo osporavano godinama. Koliko smo puta samo nekog ismejali kada obuje patike i obuče odelo. Međutim, sada je ova kombinacija legitimna. Verovatno samo treba biti uporan u svemu i sve će proći te stroge modne okvire. A onda će, kao što to obično biva, nakon prezira i osude dospeti u žižu svetske modne inspiracije.

zg Deca dizajniraju odeću za sebe Lisca Fashion Lisca Fashion za jesen/zimu 2016: Elegancija raznolikosti farmerke Farmerke i bela majica su spoj za sva vremena grace Najbolja modna izdanja Grace Jones ·