Diotima
PULS GRADA · moda

Kreativni ovdašnji modni blogovi sa odličnim fotografijama, predstavljaju ideju i inspiraciju, poziv na modnu osvešćenost i hrabrost, podsećanje da se sa modom treba igrati i da je za stil važna autentičnost. Ovi blogovi informišu, predlažu kako da usvojite različite modne stilove i bave se interakcijom mode i drugih umetnosti.

Blog Diotima, autorke Jelene Višnjić, uskoro proslavlja drugi rođendan. Diotima potencira originalnost, neobične i ženstvene kombinacije i dokazuje da dobar izgled ne zahteva velika finansijska ulaganja.

Jelena Višnjić, u priči o svojim idejama koje realizuje na blogu, navodi da inspiraciju pronalazi u bakinom ili maminom ormaru, u  crno-belim filmovima, u cunjanju po online prodavnicama poput ebay-a, na starim buvljacima, u šetnjama po prirodi…

– Volim modu i krojeve 60-ih, pun krug i uzak struk 50-ih, duge suknje i perca 70-ih, volumen kose 80-ih, ali i getsbijevske retro talase, novootkrivenu žensku muževnost 40-ih, indijanske šare, minimalizam belih košulja i jednostavnih formi, i naravno, volim to sve da mešam kad god mogu!

Ove godine Jelena Višnjić se četiri puta našla među najbolje obučenim, na takmičenju Best-Dressed Challenge koje je organizovao britanski magazin Vanity Fair. U maju mesecu jedna Jelenina boho kombinacija je imala najviše glasova, ali nije bila zvanični pobednik u tom krugu takmičenja jer Srbija nije članica EU.  Uspeh na ovom takmičenju je, navodi Jelena, doneo nov vetar u leđa i doprineo posećenosti bloga.  Ona ističe i da je za zanimljiv i posećen modni blog, važno da osoba koja ga piše bude verna sebi i da ima želju da stalno napreduje.

Blog Jelene Karakaš Ko ne voli cipele ne voli ni ljude je dinamičan i uzbudljiv, bavi se modom, lepotom, putovanjima, raznim idejama i stilovima, estetikom raznih gradova i dotiče mnogo toga što je pored, oko i iznad mode. Poslednji post  na ovom blogu dočarava duh i atmosferu  Italije i tamošnje modne tajne i zakonitosti , a ovog leta objavljeni su i  mini-vodič kroz istarski gradić Rovinj, kao i priča o svim lepotama i inspiracijama ružičastog.

Blog Branislave Antović brana’s divine world je sadržajan modni i lifestyle blog – teme su moda, lepota, stil života, putovanja. Blog odlikuje i saradnja sa  pristupačnim svetskim brendovima prisutnim na ovdašnjem tržištu, a tu su i zanimljive preporuke  i saveti – od filmova koje treba gledati do toga kako napraviti piling za usne. Modne kombinacije koje se ovde mogu videti su vrlo raznolike i – nežne, vesele, romantične, oštre, nepredvidive, smele, ženstvene…

Pažljivo osmišljen modni blog Anastasije Milojević Stasha Fashion u redovnim i čestim postovima otkriva mnogo toga – kako se igrati bojama i nakitom, kako dodati retro, mirnu ili razbarušenu notu svakodnevnom izgledu, uz koje detalje nositi letnju haljinu i izgledati drugačije …Modne inspiracije autorka nalazi u putovanjima.

Emmy nagrade Najbolje obučene glumice na dodeli Emmy nagrada Najplaćenije manekenke Ko su najbogatiji supermodeli? Conchita Wurst i Ashleigh Good Trudna manekenka Ashleigh Good i Conchita Wurst poziraju za Karla Lagerfelda Yamamay Yamamay kolekcija za jesen: Umetnost provokacije