cover
PULS GRADA · moda

U susret „Arsenal festu“ verovatno već znate da nas očekuje niz odličnih koncerata. Jedan od njih svakako će pripasti grupi „Morcheeba“, dok je „Texas“ nažalost otkazao svoj nastup. Muđutim, ono što je specifično za oba benda jesu njihove pevačice, pa se ovom prilikom prisećamo modnog stila Šarlin i Skaj, dok slušamo malo prigodne muzike.

Texas – Šarlin Spiteri

Šarlin je devedesetih i dvehiljaditih godina bila pojam za intrigantnu i nesvakidašnju žensku pojavu koja se mogla videti na muzičkim kanalima poput MTV-a i VH1-a. Kao glavni vokal grupe Texas, svojom androginom pojavom, klasičnom lepotom i vižljastom figurom, uspela je da od ovog benda napravi pravu muzičku senzaciju.

Još je davnih dana za prestižni The Guardian dala objašnjena za svoj stil, koja sumirano i veoma interesanto opisuju njen modni put. Tom prilikom je izjavila kako je oduvek znala na koji način želi da izgleda, te da joj je na osnovu njenih skica mama šila odeću. Za sebe kaže da nikada nije bila kul, već štreberski tip, ali sa jasnom vizijom o svom stilu. Najbolju prijateljicu Gilijen upoznala je kada je imala 15 godina, i to zahvaljujući haljini. I to ne bilo kojoj haljini, već onoj od čuvenog dizajnera Azedina Alaia, koju je Gilijen odmah uočila i prepoznala.

Kada je bend Texas nastao, Šarlin je i tada tačno znala šta želi, kao što su to na primer bile određene farmerke, kožna jakna, kaubojske i bajkerske čizme. Glavna inspiracija za prepoznatljiv dečački izgled koji će izgraditi, bili su joj kaubojski filmovi i grupa The Clash. Za video Inner Smile, kožno odelo i čitav vajb inspirisan Elvisom, dizajnirao joj je niko doli veliki Tom Ford. Kreator Narciso Rodrigez posebno je dizajnirao jednu haljinu samo za nju, a Šarlin naročito voli i jednu zelenu marke Celine. Njena glavna modna inspiracija oduvek su bili i ostali filmovi. Zapravo, film Doručak kod Tifanija bio je ključan za njenu odluku da počne da svira gitaru i peva.

Pričajte šta hoćete (kao što i sama pesma kaže), ali Šarlin će zauvek ostati pojam stilske jednostavnosti i modne nepretenciznosti koja i dalje pleni.

Morcheeba – Skaj Edvards

Slično Texas-u, Morcheeba je isto žarila i palila sa malih ekrana, radija i kompakt CD-ova. Uvrnuti i eklektični stil pevačice Skaj tada je postao upadljiv baš kao i neobičan zvuk same grupe.

O svom stilu Skaj je govorila za magazin Pride, te je tom prilikom odala par kurioziteta vezanih za svoje oblačenje. Naglasila je kako obožava haljine inspirisane stilom pedesetih godina, i cipele sa potpisom poznatih dizajnera, koje doduše nosi samo na nastupima. Za jednu od muzičkih tura benda posebno je kreirala odeću koja je bila u isključivo crvenoj boji. Tada je dobila i pohvalu da jedna od kreacija izgleda kao da ju je dizajnirala Vivijen Vestvud. U Gap-u voli da kupuje stvari za svakodnevno nošenje, a u Muji-u donji veš.

Iskrena je u tome da nije ljubitelj skupe i firmirane garderobe, već da će radije kupiti nešto u vintidž ili second hand radnji. Kao modni uzor navodi Širli Besi, a posle niza loših eksperimentisanja sa svojom komplikovanom kosom, odlučila je da frizuru prepusti u ruke iskusnih frizerskih majstora.

Rim nije izgrađen za jedan dan, baš kao ni nečiji stil, a oba stava može vam potvrditi visprena Skaj Edvards (od 23. juna na Arsenal fest-u).

IMG_0542 Domaći brend DISCIPLINA: Spremni za leto collage Modna inspiracija iz garderobera Brižit Bardo collage 5 modnih kombinacija idealnih za odlazak na branč original-haquetas-con-estampado-floral-en-verde-11861715-1-esl-es-chaquetas-con-estampado-floral-en-verde-jpg-1528270331 15 prilika u kojima se Sara Džesika Parker obukla isto kao Keri Bredšo · · · · ·