7f72dca1bda6c824e5888c57b6a5ed49-1000x500
PULS GRADA · zdravlje

Mislite da praćenje mode šteti samo vašem kućnom budžetu? Varate se. Iako praćenje modnih trendova može biti zabavno, neke biste ipak trebalo da izbegnete, ako vam je vlastito zdravlje na prvom mestu.

U prošlosti, širom Evrope žene su nosile korsete koji su ih toliko stezali da nisu mogle da dišu, a često se dešavalo i da padnu u nesvest. Za to vreme u Kini, devojčicama su vezivana stopala kako bi se smanjila. Verovalo se da se žena koja ima velika stopala nikad neće udati, a to uverenje se, donekle, održalo i danas u Kini. Žene su kroz istoriju mnogo trpele zarad lepote, a danas su spremne da žrtvuju svoje zdravlje kako bi izgledale atraktivnije i privlačnije. U nastavku teksta pročitajte 5 modnih trendova koji mogu ostaviti posledice po vaše zdravlje, a koje žene najćešće opravdavaju izrekom Lepota je vredna patnje.

Teške naušnice

Teške naušnice opterećuju uši, istežu rupice, a neretko deformišu i ušnu resicu. Trudite se da ih izbegavate, a ako biste pitali muškarce, oni bi vam zasigurno rekli da je uvek lepše da se opredelite za male i elegantne minđuše.

Tesne farmerke

Uzane farmerke ili popularne skinny farmerke, vrše pritisak na živce u intimnoj regiji i na taj način mogu izazvati različite probleme, od peckanja, bola u toj regiji, pa sve do problema sa bešikom.

Tange

Ako se donji veš, posebno tanga gaćice, ne proizvode od materijala koji dišu, kao što je pamuk, izloženi smo riziku od gljivičnih infekcija. Uvek kada kupujete donji veš, obratite pažnju na materijal od kojeg je napravljen.

Visoke štikle

Što je potpetica viša, to veću bol prouzrokuje, jer remeti ravnotežu stopala, pa sva težina padne na prednji deo stopala, što prouzrokuje bol. Dugotrajno nošenje cipela s visokom petom, upozoravaju doktori, može imati ozbiljne posledice.

Korseti

Korseti mogu biti izrazito bolni, otežavaju disanje, ali mogu prouzrokovati i oštećenje rebara, upozoravaju stručnjaci. Oni nisu za svakodnvenu upotrebu i najbolje je da ih ne nosite češće od jednom godišnje.

pulmoklinz1 Mala ruska apoteka: Malavit i Pulmoklinz pexels-photo-801616-cover 5 skrivenih razloga zašto ne uspevate da smršate FEBRUAR Oglas AMPULE - cover-1 DR.GRANDEL: Aktivni koncentrat u ampulama ZINComplex Mockup-cover ZINComplex: Vaš doktor za imunitet · · ·