moda
PULS GRADA · moda

Sećate se kad smo svi nosili hipsterske farmerke, preuske i toliko niskog struka da ako dignemo ruke možemo biti uhapšeni zbog nedoličnog ponašanja/ odevanja? Ali one su savršeno išle sa dijamantskom minđušom u pupku koju smo svi furali. Ili sa pločicama na stomaku. O, moj bože, samo kad su sve te faze prošle…

Da, to smo nosili. Danas nismo sigurni da smo to bili mi pre desetak godina. Kako smo uopšte ušli u nešto toliko usko? No, na tragu smo one čuvene, da nešto što je trend danas za desetak godina postaje ruglo dekade. Tom nekom logikom, možda možemo da pretpostavimo šta će za deset godina od danas biti modni smrtni greh.

1. adidas Superstars i patike generalno
Sve patike imaju petnaest minuta slave a za Adidas Superstars je to baš ovo vreme u kojem živimo. Ali, malo čudno izgledaju kada ih svi nose. Setite se šta je bilo sa starkama. Odjednom su izgubile svoj sjaj.

2. Čokeri su zapravo vaskrsli iz devedestih, ali sada su potpuni trend. Jeste. generalno izgledaju sjajno. Ali, malo su se stvari otrgle kontroli. Čini se da se čoker stavlja po sledećem principu: treba mi nešto uz S&M kostim, staviću čoker, nemam šta uz onu haljinu na tufne, staviću čoker.

3. Balayage je toliko očigledno trend kojeg ćemo se stideti. Kao što se sad smejemo onim tapiranim šiškama što smo ih nekad furale, e tako ćete za desetak godina kada vam iskoči fotka na kojoj imate balayage da umirete od blama.

4. Kežual jakna, jer čini se da su svi zaboravili kako se nosi jakna. Sad se fura raskopčana, asimetrična, bez rajsferšlusa, baš i nije jakna. Ova jakna su kao nekada naramenice na svemu 80-ih,  biće apsolutni blam za deset godina.

5. Privremene tetovaže sada svi nose. I poznate ličnosti i deca. Ali, ovo liči na ono kad smo svi furali masnu kosu jer je grandž bio u modi, a mi pokušavali da budemo u grandžu. Realno, privremene tetovaže su trend koji ćemo zaboraviti među prvima.

ludilo Najluđi modni trend ove godine? 2 DIORALOP: Nesvakidašnje modno iskustvo Heidi Klum  - Halloween. Neverovatni “Halloween” kostimi Hajdi Klum venčanice Slavni muškarci koji su imali najbolja venčana odela