covertattoo
PULS GRADA · moda

Tetovaža je nešto što će vas pratiti kroz čitav život, a njeno uklanjanje je toliko bolno da se neki radije drže lošeg mastila na svom telu, nego što će se prepustiti bolnoj proceduri njegovog odstranjivanja. Zato pre nego što posegnete za imenom “večne ljubavi”, tribalima, pin-up curama, delfinima, kineskim simbolima, lastavicama u letu ili JNA oznakom, vredi dobro razmisliti i pričekati. Upravo zbog toga su već izvesno vreme popularne tetovaže na odeći i obući. Daju lični, estetski i kreativni pečat, koji možete poneti onda kada poželite.

Firma Oliver Sweeney bila je jedna od prvih koja se dosetila da na originalan način spoji ljubav prema modi sa ljubavlju prema tattoo artu. Proces kreiranja nesvakidašnje tetovaže započinje odabirom odevnog komada ili asesoara, pa možete birati između kožnih cipela, čizmi, jakne, kaiševa… Najbolje je da koža bude u krem, oker, kaki, bež boji ili nekim drugim svetlijim nijansama, kako bi se tetovaža što jasnije videla.

Sledeće pitanje je ujedno i najvažnije, a to je: šta sad istetovirati?! Mislite na sve frustracije koje su se nakupile tokom godina kada vam je mama rekla da ta tetovaža ne dolazi u obzir, a prijatelji vam govorili da je baš glupa. Došlo je vaših kreativnih pet minuta! Jer i da ovaj eksperiment ne uspe, uvek možete nositi druge cipele ili istetovirati novi par, mada je postupak sam po sebi nešto što će vas svakako izdvojiti iz mase i učiniti da imate unikatan par cipela, jaknu, torbu, kaiš ili šta god drugo poželite, pa čak i kožnu pljosku u kojoj nosite omiljeno alkoholno pićence.

S obzirom da je svaka vrsta kožnog materijala slična vašoj koži, jer to upravo i jeste, samo životinjska (izvinite vegetarijanci, vegani, ljubitelji i zaštitnici životinjskih prava) mašina koja se koristi je standardna mašina za tetoviranje. Sa tom “malom” razlikom da vas ništa ne boli, i da ne morate da budete na licu mesta tokom kreativnog procesa, osim ako baš ne želite.

A da poznati nikada ne kaskaju za trenutnim modnim trendovima dokazuju supermodeli nove generacije: Cara Delevingne, Joan Smalls, Kendall Jenner, sestre Gigi i Bella Hadid, koje već imaju svoju omiljenu tattoo umetnicu iz Melburna, pod pseudonimom Miso, koja im radi unikatne kožne jakne sa tetovažama. Još jedna dama – Saira Hunjan, koja je tetovirala Kate Moss, svoju umetnost je prebacila i na torbe, zahvaljujući saradnji sa čuvenim brendom Tod’s.

moda Otkačene modne kombinacije koje ćete želeti da nosite ovog proleća Nedelja mode u Londonu Sve što bi trebalo da znate o Nedelji mode u Londonu nm Novi dizajneri koji stupaju na svetsku scenu Pravilno kombinujte modne detalje Pravilno kombinujte modne dodatke · · · · · · ·