Mariko Kusumoto
PULS GRADA · dizajn

Oprostićemo vam ako pomislite da su na fotografijama neke morske životinje ili čak organizmi koji su vanzemaljskog porekla. Da, deluju prilično nestvarno, čak nerealno, kao da nisu sa ovog sveta.

Ipak, to su sve komadi nakita koje je kreirala japanska umetnica Mariko Kusumoto. Inspiracija je najčešće „morska“, tačnije, svi oblici života koji postoje na morskom dnu. Ove eterične komade nakita, Mariko pravi zagrevanjem eteričnih materijala dok ne dobije oblik koji je zamislila.

Paradoks je što ovaj jednostavni proces stvara zapanjujući kontrast sa tako često komplikovanim dizajnom oblika koji je ujedno i veličanstven i zadivljujuć.

„U mom radu se reflektuju razni fenomeni koji stimulišu moj mozak i moja čula; bilo da su prisutni u prirodi ili je to nešto što čovek stvara“ kaže umetnica. „Ja ih u radu reorganizujem u nove pojavnosti koje mogu biti opisane kao nerealne, graciozne, zapanjujuće, neočekivane. A kada pogledate fotografije u galeriji, reći ćete da su radovi neverovatni.

Mariko Kusumoto: nakit inspirisan moremOtvori galeriju

Više o ovoj umetnici saznajte preko Facebooka ili sajta

Holly Fox već pet godina pravi kolačiće iz svojih dizajnerskih snova Kako grafički dizajneri prave kolače Lusteri kao kupole vatikanske bazilike Luster čiji je abažur replika kupole Bazilike Svetog Petra Francuski voz Francuski voz nalik na katedralu Present Concept Store The Present Concept Store: Prodavnica sa idejom · · · · ·