Morrisey stiže u Beograd
KULTURA · muzika

Velikan britanske muzike Morrissey održaće koncert u sredu 10. decembra u beogradskoj Hali sportova u okviru jesenjeg Belgrade Calling serijala. Svoj prvi koncert u Beogradu, Morrissey je preko dugogodišnjeg agenta iznenada zakazao regionalnoj „Avalon produkciji“ sa ličnom željom da nastupi pred ovdašnjom publikom u „nekoj manjoj dvorani od uobičajenih arena“. Popularni „Moz“ tako će neplanirano produžiti aktuelnu turneju „World Peace Is None of Your Bussiness“ nazvanu po istoimenom albumu objavljenom u julu ove godine sa nepodeljenim uspehom kod fanova i kritike, uz drugo mesto na britanskoj i 14 na američkoj listi albuma.

Singl World Peace Is None of Your Bussiness objavljen još u maju praćen je spotom u kojem umesto muzike, Morrissey recituje stihove kritički nastrojene prema današnjem društvenom uređenju sveta, dok pored njegovog klavira stoji Nancy Sinatra. I najave naredna dva singla bili su kraći klipovi u kojima bez muzike Moz recituje stihove, a u poslednjem Earth Is The Loneliest Planet na krovu zgrade Capitol Records stoji pored gotovo neprepoznatljive Pamele Anderson.

Pre samo dve godine, Morrissey je najavio kako namerava da se posle 55. godine povuče sa scene, kako bi „sačuvao dostojanstvo“, a budući da je rođen 1959. godine, svetska javnost se još uvek pita da li je ovo i njegova poslednja turneja. Ove godine je potvrdio da se lečio od raka, ali da je uspešno otklonio problematično tkivo, te da ne brine previše: „Odmaraću se kad umrem“.

Ograničen broj ulaznica za ovaj koncert po cenama od 2500 rsd za parter, 2990 rsd za tribine, 3590 rsd za Fan pit i 3990 rsd za Gold tribine.

zaa ZAA u Mikser house-u Automatski nacrt Preslušajte album beogradskog noise pop dua VVhile Trio Guarnerius Veče dobre energije u Guarneriusu Ken Vandermark Ring Ring 2014. Extended · · ·