collage
PULS GRADA · moda

Muška jesenja i ženska predjesenja kolekcija brenda Moschino svečano su prikazane pre nekoliko dana u filmskom studiju Cinecittà u Rimu, a dizajner Džeremi Skot inspiraciju je pronašao u liku i delu čuvenog Federika Felinija.

U pitanju su komadi koji na najbolji način sublimiraju estetiku slavnog reditelja. Kolekcijom dominiraju zavodljivi modeli u stilu Kazanove, kome ekscentrični detalji i u vidu šljokica, resa, nitni i jarkih boja daju moderan pečat. Osim toga, ova kolekcija je na izvestan način i svedočanstvo o suludom vremenu u kome živimo u kome je kič i preterivanje svake vrste redovna pojava.

Skot je inspiraciju pronašao u kultnim Felinijevim filmovima kao što su La Dolce Vita, Satyricon, Roma i drugi… U želji da oživi junake pomenutih ostvarenja, on se opredelio za ženstvene tvid kapute ukrašene raskošnim satenskim mašnama, strukirane kaput-haljine bogato ukrašene izveženim antičkim simbolima i moćne minđuše od kristala koje podsećaju na omanje lustere. Ništa manje ekscentrični nisu ni modeli iz muške kolekcije – oficirski kaputi sa šljokičastim aplikacijama, elegantna odela sa dodatkom perlica, te neočekivana kombinacija naložene kožne jakne i suknje od tila. Posebnu pažnju privukla je neodoljiva haljina u boji crvenog vina, koja je po rečima Skota omaž čuvenoj glumici Aniti Ekberg i kultnoj sceni iz filma La Dolce Vita u kojoj ona sa Marčelom Mastrojanijem pleše u Fontani di Trevi.

Skot je posebnu pažnju posvetio asesoarima i vizuelnom identitetu svakog modela, kako bi oni što vernije dočarali duh Felinijevih filmskih priča… Visoko natapirane perike, krune, oklopi, kontrasni tonovi, te raskoš tekstura, boja i materijala naglasili su kroj svakog komada, oživljavajući magični svet iz Felinijevog bogatog opusa… Nakon ovakvog modnog spektakla u režiji Džeremija Skota nameće se pitanje kako bi tek izgledao neki film pod njegovom rediteljskom palicom… Verujemo da bi ishod bio jednako uzbudljiv, a vi do tada prelistajte našu galeriju i uživajte u modnom umeću ovog vrsnog kreatora.

Ženska kolekcijaOtvori galeriju
page-cover-mijaki Isej Mijaki: Japanski modni revolucionar collage Najseksepilnije kombinacije za ludu novogodišnju noć collage Najupečatljivija izdanja Megan Markl u 2018. kendall Ko su najplaćeniji modeli u 2018? · · · · ·