Mačje pozorište u Moskvi
U VAZDUHU · urban flash

U moskovskom mačjem pozorištu tvrde da oni imaju jedinstvenu cirkusku tačku na svetu, kao i da niko do njih nije uspeo da napravi ovakav tip zabave za decu i odrasle.

Mešavina cirkuskih tačaka sa klovnom i domaćim mačkama možda nije svima po ukusu i volji, naročito od kada se pojavila vest da je brutalnost ove ustanove prešla određene granice, ali za one koji vole da gledaju kako se zabavljaju pametne mace, ovo je verovatno najbolja stvar.

Mačji teatar je osnovao veteran ruske klovnovske škole, Yuri Kuklachev, još 1990. godine kada je zmišljeno da se cirkuske tačke sastoje od iskusnih klovnova i mačaka koje bi u tačkama bile glavne glumice. Nastupi se iz godine u godinu nižu bez većih poteškoća i do sada su gotovo obišli zemaljsku kuglu. Teatar zapošlava 120 mačaka za izvođenje različitih tačaka, od balansiranja po tankom konopcu do laganog žongliranja, i sve to u sadejstvu sa svojim kolegama klovnovima.

Prema Kuklachevu, mačke koje rade u njihovom teatru jesu one koje su oni prethodno odabrali, i to tokom dugih časova igre, jer u tim trenucima trener životinja najbolje vidi koja mačka je spremna da uči, a koja ne. Prema njegovim rečima ova vrsta životinja toliko je tvrdoglava i spremna da se inati, da nikakav režim poslastica, nagrade ili kazne ne može da je natera da čini stvari koje ne želi.

Ruski blogeri optužili su mačji teatar tvrdeći da se služe okrutnim metodama treninga i nehumanim uslovima života za sve mačke koje učestvuju u tačkama. Navodno se teatar finansira od strane države, pa su šanse da ih ona i osudi za nedolično tretiranje životinja sasvim nemoguće.

Evolucija naslovnica čuvenih magazina Kako su se menjale naslovne strane časopisa Kada je najbolje vreme za venčanje Naučnici otkrili koje su idealne godine za brak Kako se ljube parovi širom sveta Kako se ljube parovi širom sveta Neobični proizvodi za promociju fudbala Bizarni promotivni proizvodi za sve ljubitelje fudbala · ·