movembar
PULS GRADA · lepota

Ove godine se 12. put za redom obeležava novembar kao mesec u kom se muškarci ne briju, i to se zove „movembar“. Od 2004. godine sve više muškaraca se ne brije novembrom u znak solidarnosti, pošto je svrha movembra da se skrene pažnja javnosti i podigne svest javnosti o raku prostate i testisa.

Sve više muškaraca se uključuje u ovu akciju svake godine, te se ne smete začuditi ako odjednom vidite da svi imaju bradu i brkove. Njih treba negovati, zato smo pripremili nekoliko saveta za sve one kojima je novembar movembar.

1. Domaće ulje za bradu i brkove
Raštrkane dlake na bradi nisu baš najatraktivnija stvar, ali uz malo ulja, sve se da rešiti. Za domaće ulje su vam potrebne dve-tri kapi čaja, dve-tri kapi eukaliptusovog eteričnog ulja i slatko bademovo ulje. Ulje se može koristiti i za kosu.

2. Drveni češalj za brkove i brade
Kao pravi šmeker, iz džepa izvučete češalj. Drveni, odličnog dizajna. Potpuno urbano a opet sa retro šmekom.

3. Domaći sapun za negu lica
Da bi brijanje bilo što prirodnije i manje štetno za lice možete napraviti svoj sapun. Treba vam maslinovo ulje, običan sapun, med, shea puter, soda bikarbona, nekoliko kapi vitamina E. Shea puter i ulje u tiganju zagrejati, kad se ohladi dodati ostale sastojke. držati u frižideru u zatvorenoj kutiji.

4. Četka za brijanje
Profesionalna četka za brijanje, modernog dizajna, prirodnih vlakana i sa drvenom drškom vam je potrebna kada sređujete bradu i brkove. Ne rastu baš idealno, pa dorade mora biti.

5. Električni aparat za brijanje za suvo i mokro brijanje
Dlake ne rastu baš kako želite, potrebno je ipak oblikovati ih da ne biste izgledali kao da su vas našli na pustom ostrvu. Tajna super brade je u tome što se ona neguje i zato sjajno izgleda.

6. Potrebna vam je i jedna dobra pena za brijanje i kolonjska voda koja miriše perfektno. A ako želite da se uključite u movembar a čini vam se da ipak ima dosta posla oko održavanja brade i brkova, prepustite stvar nekom veštom brici.

 

lepota Šta sve pođe naopako kad se žene doteruju? francuskinje Kako su Francuskinje tako mršave? cover Tretman lica dijamantima: Najbolji prijatelj svake devojke parfemi Parfemi za ovu zimu ·