100 Happy Days
U VAZDUHU · urban flash

Primetili ste da u poslednje vreme na svim društvenim mrežama uz fotke provejava natpis #100happydays? Radi se o pola miliona ljudi sa raznih strana sveta koji pokušavaju da odgovori na izazov biti srećan 100 dana za redom.

100 happy days je izazov dat korisnicima vodećih društvenih mreža – Instagrama, Facebooka i Twittera. Iza projekta stoji ideja da živimo sve bržim i dinamičnijim životima, iz kojih curi vreme za uživanje u trenutku, i iz uverenja da je tajna dugoročne sreće upravo u sposobnosti da se zaustavi, iskusi i ceni lepota svakodnevnih stvari, pa makar i na momenat.

Društvene mreže ispunjavaju pauze dinamičnog rasporeda svakodnevice. Projekat 100happydays se zato usmerio baš na njih. Izazov je u tome da se umesto „običnog“ deljenja na mrežama, fokusiramo na one trenutke koji nas ispunjavaju i da fotografije toga podelimo. Po jednu za svaki dan i tako 100 dana za redom. Na taj način, sami sebe podstičemo da se zaustavimo i zaista uživamo u onome što smo slikali.

Za „poduhvat sreće“ potrebno je svega nekoliko minuta dnevno (ako i toliko) pa ipak, preko 71 odsto učesnika odustalo je, uz obrazloženje da „nemaju vremena za to“. Spreman odgovor autora je: „Nemate vremena da budete srećni?“

U projektu se učestvuje registracijom na sajtu i postavljanjem hashtaga na izabrane fotke. Moguće je i kreiranje sopstvenog hashtaga, radi zaštite privatnosti, kao i slanje fotografija direktno autorima, a sve u cilju podsticaja da se izgura (barem) 100 srećnih dana.

Preslatke bebe sa obrvama Smešne bebe sa nacrtanim obrvama – novi internet fenomen Maj mesec matematike Počinje “Maj mesec matematike” Umetnička dela na šik čarapama Umetnička dela na šik čarapama Elegantnim tetovažama od kane protiv posledica teške bolesti Elegantnim tetovažama od kane protiv posledica teške bolesti