DSC_3243
PULS GRADA · lepota

Barbershop Mr. Sweeney Todd je specijalizovana radionica za sređivanje brade i kose, smeštena u samom centru Beograda. Kreativni barbershop čine Jelena, koja je osnivač, i još dva mistera – Petar i Dino. Ovaj moćni trojac doživljava britvu i makaze kao ekstenziju sopstvenih ruku, što ih čini istinskim majstorima svog zanata.

Samo ime shopa je naravno vezano za mjuzikl i film Sweeney Todd, s tom razlikom što su u berbernici zanemarili osvetnički nagon junaka, i fokusirali se na njegovo umeće vladanja britvom, u čemu je neprikosnoven. Kao što možete da primetite, po gradu se uglavnom nazivi frizerskih salona daju po imenu ili prezimenu osnivača. Iako Jelena, Petar i Dino naravno nemaju ništa protiv toga, ipak su želeli da razbiju monotoniju i tako odaberu ime ovog antiheroja za naziv svoje berbernice. S jedne strane možda zvuči malo zastrašujuće, ali je odabir svakako hrabar.

Pored toga što su frizeri i berberi, svo troje se bave i nekom vrstom dizajna. Obožavaju izazove u svakom smislu, a ljude koji dolaze kod njih ne gledaju samo kao glave koje treba ošišati ili obrijati, već usklađuju njihov kompletan stil i personalitet sa frizurom i bradom, kako bi na najbolji način zaokružili kompletnu priču.

Mr. Sweeney Todd je smešten odmah iza Narodnog pozorišta, što daje još veću čar samom mestu. Ne postoje vrata, već izlog koji je celom dužinom otvoren, tako da čitava atmosfera salona može u potpunosti da se oseti. Ambijent koketira sa old school i urbanom varijantom berbernica, a ono što su želeli da postignu jeste da se ljudi osećaju opušteno i prijatno čim zakorače unutra.

Od usluga tu su šišanje, feniranje, štucovanje brade, brijanje glave i brade. Rade sve vrste frizura, od klasičnih, preko pompadour, flat top, rockabilly, pa do urbanih i hrabrih kao što su psychobilly, baldfade, disconected… Stilova je puno što se tiče sređivanje brade; pomenimo samo French fork, ducktail, balto, imperial, Verdi i full beard.

Iz ponude se posebno izdvaja nešto što je apsolutna preporuka za sve vas muškarce koji čitate ove redove, ali i za dame koje hoće da obraduju svoju “jaču polovinu”. U pitanju je old school brijanjeTradicional Turkish shave, odnosno brijanje britvom (straight razor shave). Ovaj tretman je potpuno relaksirajuć! Počinje masiranjem lica sa pre shave oil, zatim se na lice stavlja topao peškir na kojem su eterična ulja, koja opuštaju kožu i proširuju pore kako bi samo brijanje bilo glatko. Nakon toga sledi sapunjanje brade četkom od prirodne dlake jazavca, koja ne iritira kožu već ima prijatan dodir i prodire do pora. Po završetku brijanja na lice se nanosi after shave ili krema, iza čega sledi masaža lica i vrata.

Trojka iz Mr. Sweeney Todda posebno je ponosna na činjenicu da u radu koristi ručno pravljene preparate za bradu, koje proizvode u saradnji sa Grassmanom, i parfimerijom Galimard u Francuskoj, što se tiče esencija. Brend im se zove Demon Barber, a možete ga naći iskljucivo u njihovoj radionici. I, da, važno je još napomenuti da se samo u ovom barbershopu može dobiti brilijantno odrađen Bald Fade na glavi.

Dragi dečaci, mladići i muškarci – šta čekate?! Pravac u Mr. Sweeney Todd, jer će vam tamo od najjednostavnije frizure i brade napraviti jedinstven masterpiece!

FB reklama Poklon AMPULE Obradujte sebe korisnim poklonom Before-After-Shaving-Beard-Moustache-510-5939177c2e28e__700_cover Da li izgledaju bolje bez brkova i brade? Diva Poliklinika Svetski hit za podmlađivanje sada u poliklinici “Diva”! cover 11 letnjih parfema: Ruža za svačiji miris · · · · · · ·