Umetnost od novca
PULS GRADA · dizajn

Možda za nekog novčanica od 100 evra ima drugačije asocijacije, ali grčki umetnik Stefanos nije bio previše nežan… U svom projektu želeo je da pokaže koliko je nesreće i tuge zadala, pojedincima, ali i čitavim narodima, poput Grčke, priča o novcu, tačnije evrima. Njegova tehnika je prilično jednostavna, ali veoma efektna – obično mastilo na prepoznatljivim novčanicama, počevši od najmanje papirne vrednosti do jedne od najvećih.

Bezdušno okruženje koje juri samo za profitom u scenama koje je simbolično prikazao, Stefanosa su ubrzo proslavile na društvenim mrežama i internet portalima. On je pokušao da ukrsti, sa jedne strane simbol vrednosti (novčanicu) i sa druge, scene socijalne nestabilnosti (crtež). Umetnik tvrdi da, što se njega tiče, novčanice evra deluju izveštačeno, hladno i plastično.

Grčka ekonomija je u veoma teškom položaju, što će reći da je u poslednjih pet godina narod suočen sa konstantnim nasiljem i socijalnim propadanjem. Ono što se događalo u njegovoj neposrednoj okolini samo je vešto utisnuo crnim mastilom na podlogu novčanica.

Ah te novčaniceOtvori galeriju
Kako se pravi Dior torba Kako se pravi Dior torba Bookmarker iz snova Neodoljivi bukmarkeri za one koji vole da čitaju Čestitke za Dan zaljubljenih Simpatične čestitke za Dan zaljubljenih Najbolje reklame za Durex kondome Najbolje reklame za kondome · ·