pagecover
U VAZDUHU · urban flash

Veb-sajtovi širom sveta koriste tzv. „stock“ fotografije kako bi ilustrovali svoje tekstove o najrazličitijim temama. Radi se o slikama koje kompanije kao što su Getty Images, Shutterstock i Pexels, nude besplatno ili za pare svojim korisnicima. Na njima su najčešće prikazani ljudi u raznoraznim životnim situacijama.

Ako imate iskustva sa ovakvim fotografijama, verovatno ste primetili da su nekada nenamerno urnebesne, posebno kada prikazuju tamnu stranu ljudske prirode.

Do istog zaključka je došao i britanski novinar Endi Keli, koji je odlučio da otvori poseban Twitter nalog kako bi skrenuo pažnju na najbizarnije fotografije koje je pronašao na različitim sajtovima sa stock slikama. Među njima ima takvih bisera kao što su scena koja prikazuje devojku koja drži nož iznad glave momka koji razmenjuje poruke s drugom ženom, slika čoveka u krevetu sa lutkom na naduvavanje i fotografija u kojoj otac i mala beba puše cigarete.

U našoj galeriji možete videti kako izgleda kada fotografi stock slika pokušavaju da prikažu najuznemirujuće ljudsko ponašanje.

Uznemirijuće ili urnebesno?Otvori galeriju
pjimage Evo zašto muškarci žive kraće nego žene (galerija) Zagonetke Zagonetke koje će vas ozbiljno namučiti check-this-list-of-things-men-think-are-attractive-but-arent-are-you-guilty-of-any-1122x748 Muškarci misle da ih ovih 7 stvari čine atraktivnim suprotnom polu Bradonje kao sirene u novom humanitarnom kalendaru Bradonje kao sirene u novom humanitarnom kalendaru ·