muzej
U VAZDUHU · svet

Evropa je dobila prvi podvodni muzej! Museo Atlántico se nalazi na Kanarskim ostvrima, tačnije na južnoj obali ostrva Lanzarote, a posetioci mogu uživati u izložbi dok rone ili je posmatrati kroz staklene podove brodova.

Prvi podvodni muzej u Evropi otvoren je 10. januara ove godine, a Museo Atlántico je stvorio britanski eko vajar Jason deCaires Taylor i sastoji se od skulptura u prirodnoj veličini. One su napravljene od pH neutralnih materijala koji su pogodni za koegzistenciju sa podvodnim živim svetom. Podvodni muzej se nalazi 14 metara ispod vode, pogodan je za porodice, ali postoje starosna i zdravstvena ograničenja za posetioce.

Izložba se može posetiti bilo da ronite ili možete da je gledate kroz staklena dna brodova ili čamaca. U muzeju se nalazi više od 300 skulptura. A pojedini radovi ukazuju na trenutni polaožaj migranata u Evropi.

Museo AtlánticoOtvori galeriju
Automatski nacrt Švedska: Bilbord koji kašlje kada pušač stane pored škola Finska ukida školske predmete do 2020. Las Vegas klub (Foto: konbini.com) Kako izgleda najstariji striptiz klub na Novom Zelandu Kina u smogu Kina se guši u smogu · ·