cover
PULS GRADA · moda

Leto jeste pravo vreme za odmor, posebno ako putujete na more. Ipak, uživanje u čarima na plaži ne znači da treba da se lišite dobrog stila i zanemarite svoj izgled. Bilo da ste u pokretu, konstantnoj akciji, ili samo volite da se izležavate i sa pravom lenčarite, treba uvek da držite do svog stila. Pre nego što manično krenete da pakujete kofer, evo šta je zapravo potrebno da u njega spakujete.

Za sunčani dan na plaži

U nadi da će vam svaki dan proveden na moru biti lep, predlažemo jednostavnu ali dobro promišljenu kombinaciju, koja će poslužiti sve do trenutka kad se bućnete u vodu. Evo šta treba da imate na sebi kako biste svakodnevno izgledali kul i bili opušteni na plaži. Majica na pruge sinonim je leta i mora, pa neka vam ona bude osnova; umesto mornarsko plavo-bele odlučite se za crno-belu koja će se slagati sa svim drugim komadima. Neka šorts bude jednobojan, ali pošto je leto nemojte se plašiti jačih i drečavijih boja. Još vam nedostaju udobne japanke, od izdržljivog i kvalitetnog materijala, i naravno naočare za sunce modernog okvira koje će zaokružiti izgled. Ova kombinacija idealna je za igranje fudbala ili odbojke na pesku, sedenje u hladu i čitanje knjige, laganu šetnju plažom, odlazak do bara po koktel ili hladnu kafu.

Za vetroviti dan na plaži

Ako se vreme promeni, pa naglo zahladi, krene da duva vetar i talasi budu veći, vi se nemojte odreći odlaska na plažu i pre svega dobrog izgleda. Možda kupanje neće biti najpoželjnija aktivnost tog dana, što znači da je najbolje zavaliti se u ležaljku ili uživati u obližnjem kafiću i obilasku lokalnih restorana. Obucite košulju od laganog materijala i neobičnog dezena, dugih rukava koje ćete lako zavrnuti ako sunce ogreje. Duže bermude na diskretne štrafte, koje će sprečiti da se prehladite, uklopiće se s košuljom, dok će uvek popularne espadrile i retro naočare učiniti da se osećate sjajno bez obzira na sive oblake. Gledajte u more, duboko dišite, opusite se i probajte, za promenu, ni o čemu da ne razmišljate.

Za šetnju od plaže do plaže

Nepopravljivi ste pustolov kojeg ne drži mesto čak i kada je na odmoru? Ježite se lenčarenja i „paradajz turizma“. Za slučaj da se pronalazite u ovome i planirate mnoge izlete, obilaske i mini putovanja u okviru letovanja, potrebna vam je odeća koja će adekvatno pratiti vaš ritam življenja. Komfor i udobnost ne znače da treba da se odreknete dobrog izgleda, pa evo koja će kombinacija biti pun pogodak za vas. Preko bele majice s interesantnim printom „nabacite“ košulju kratkih rukava sa floralnim motivom (podrazumeva se da ostane otkopčana). Obucite šorts u veseloj boji, a obujte lagane platnene patike, najbolje je bele. Uz tamne naočare za sunce i ranac sa potrebštinama, svet će biti samo vaš.

Za slučaj da uveče kampujete na plaži

Posle dugog dana provedenog na plaži lepša je samo noć provedena na istoj. Većina ljudi je već otišla, more je mirno, talasi se gibaju, nebo je svetlo. Zašto biste onda odlazili bilo gde drugde? S obzirom na to da veče često bude znatno hladnije, obucite se pametno i slojevito kako bi vam bilo što prijatnije. Ovog puta zaboravite na šorts, već se odlučite za pantalone. Preko pamučne majice, za svaki slučaj, imajte prebačen pamučni duks s kapuljačom. Pesak je noću hladan, pa japanke zamenite laganim sportskim patikama. Zapalite malu i bezbednu vatricu, pozovite stare i novostečene prijatelje, nađite nekog ko zna da svira instrument, i naravno uključite par boca vina u celu priču. E, to se zove leto za pamćenje!

Modne kampanje - naslovna Najbolje modne kampanje za jesen 2017. cover Ultimativni letnji šeširi Lolita Nezaboravni kupaći kostimi iz filmova cover HandM H&M započinje saradnju sa dizajnerom ERDEMOM · · · · · · · ·