pagecover
PULS GRADA · moda

U ovom tekstu osvrnućemo se na najzanimljivije i najupečatljivije trendove direktno s modnih revija kada su u pitanju leto i muška moda.

Prada svakako diktira trendove i za proleće i leto – šorts je glavni trend. Umesto pantalona, šorts se kombinuje uz sve i dolazi u najrazličitijim printovima počev od pruga. Ovo je veoma praktičan i udoban trend, kad god vam prilika to omogućava. Pored ovakvih šortseva vratili su se i oni super kratki, samo za hrabre.

Kao i u ženskoj modi, i u muškoj se primećuje uticaj sportske garderobe. Velika dizajnerska imena sada često sarađuju sa sportskim brendovima, pa je tako Gosha Rubchinskiy sarađivao sa Fila-om, Comme des Garçons Homme Plus sa Nike-om.

Kad je elegancija u pitanju, Lanvin i Dior su na revijama potencirali retro karirana siva odela, ali im je takođe zajednički bio jedan upečatljiv letnji modni detalj – konopci koji vise s pantalona. U MSGM su ovaj trend iskoristili praktično – kao držač za ključeve.

Takođe, kod svih većih modnih kuća primetili smo uticaj devedesetih na modnu inspiraciju. Mislimo da će svi muškarci biti najviše oduševljeni ovim trendom. Louis Vuitton, Prada, Givenchy akcenat stavljaju na rančeve i praktičnost.

Ove sezone i kombinezoni su u trendu za muškarce, i našli su se na revijama: Valentino, Louis Vuitton, Junya Watanabe. Iako ćete na prvi pogled pomisliti na opremu za automehaničare, ovaj trend ima tendenciju da se usvaja i širi veoma brzo, svakako nećete proći neprimećeni.

Na revijama Dries van NotenGivenchy, Valentino dominirao je i jedan klasik, vojnički print, posebno na jaknama. Najpopularniji asesoar svakako je kačket. Balenciaga, Acne Studios i A.P.C. su se igrali s teksturama i bojama kad su kačketi u pitanju, posebno su dominirali crveni i bež kačketi.

pagecover Parovi u godinama koji i dalje imaju stila pagecover 5 trendova ’80-ih koji su ponovo aktuelni prom16_cover U maminoj haljini na maturskoj večeri landscape-1496697189-trendsinandout-3 3+3: Šta će biti (i šta neće) u trendu ovog leta · · · · ·