Seks ili vođenje ljubavi
U VAZDUHU · urban flash

Verovatno su vam njeni radovi već od ranije poznati. Ona je kineska umetnica koja se još kao tinejdžerka sa roditeljima preselila u Nemačku, ona je Yang Liu. Do sada je u veoma svedenom likovnom izrazu na nivou sibola već pokazivala određene kulturološke razlike između istoka i zapada, a evo, nekoliko godina kasnije, vraća se na javnu scenu radovima iz serije “Man meets Woman” objavljenu u izdavačkoj kući Taschen.

Reč je o probijanje kroz komunikaciju između polova, kao i kulturnu zaostavštinu koja se u slučaju polova javlja kao kakav teret iz prošlosti.

Živimo u trenutku velikih i neprestanih društvenih promena, u kojem se predmeti polova neprestano uvlače i nesvesno utkivaju u svest ljudi – šta je ono što rade žene, šta muškarci, šta se od koga očekuje, i drugi dvostruki aršini koje društvo ma koliko bilo razvijeno nema načina kako da sankcioniše ili rasvetli kao pogrešne. Svaka generacija ispituje pogreške u odnosima između polova, makar na osnovnoj liniji posmatrajući sopstvene roditelje, ali do kakvih se zaključaka stiže, teško je reći.

Seks ili vođenje ljubaviOtvori galeriju
Automatski nacrt Nezgoda na prvom sastanku Zgodni manekeni pa još blizanci Seksi blizanci, pa još manekeni Male tetovaže za devojke Manje je više: Male tetovaže za velike devojke Američki predsednici pre i posle mandata Predsednici pre i posle mandata · · · ·