shutterstock_88893301-1000x500
U VAZDUHU

Ukoliko imate sestru, možete biti srećni, ali sada imate dodatni razlog za to jer je nakon naučnih istraživanja potvrđeno da sestre pozitivno utiču na svoju braću. 

Studija koja je sprovedena na univerzitetima Monfort i Ulster, pokazala je da muškarci koji odrastali sa svojim sestrama imaju više sreće u životu. U istraživanju je učestvovalo 570 muškaraca koji su imali između 17 i 25 godina, koji su odgovarali na niz psiholoških pitanja. Naučnici su došli do zaključka da sestre podstiču svoju braću da postanu otvoreniji i komunikativniji, što dovodi do kvalitetnijeg života. Veoma je važno da članovi porodice govore o svojim osećanjima.

Autori studije veruju da rezultati do kojih su došli mogu pozitivno da utiču na metode rada socijalnih radnika koji se bave porodičnim problemima. Ubeđeni su da je potreban drugačiji pristup rešavanju problema kod devojčica i dečaka.

Zato momci, sledeći put razmislite kada se naljutite na vašu sestru, jer ćete joj kroz par godina biti zahvalni za sve što je učinila za vas.

City Awards Dodeljene prve City nagrade City Awards City Awards 2014: Pratite uživo prenos dodele nagrada City Awards City Awards 2014: Pobednici old_spice_taco_bell.jpg Brendovi se svađaju na Twitteru · · · ·