sadasd1-1000x500
KULTURA · film/TV

Opšte je poznato da žene redovno plaču tokom gledanja filmova, ali šta je sa muškarcima? Ne deluje verovatno da oni baš mogu uvek da ostanu hladni tokom emotivnih i srceparajućih scena.

Možda se radi samo tome da ih emotivno pogađaju drugačije stvari nego žene, na primer: herojstvo u nemogućim okolnostima, žrtvovanje za prijatelje i porodicu, odnosi oca i sina, ili pak sportski put od gubitnika do šampiona.

Proverite da li ste u stanju da ostanete hladni i ne pustite suzu gledanjem nekih od filmova sa liste, a ako ste ih već pogledali, obnovite gradivo i ne zaboravite da nije sramota plakati.

Do neba (2009)

Retki su filmovi koji se tako iskreno i na upečatljiv način bave starenjem i ljudskom prolaznošću kao što to radi animirani film Do Neba.

Spartak (1960)

Postoje mnogi momenti u ovom remek delu koji dovode do suza, ali se najviše izdvaja drugi deo filma kada se uspešna pobuna robova, koju predvodi Kirk Daglas u ulozi Spartaka, pretvori u katastrofu.

Spasavanje redova Rajana (1998)

Strahote Drugog svetskog rata i požrtvovanost vojnika prikazane u ovom filmu Stevena Spielberga bude emocije i kod najhladnijih muškaraca.

Rudi (1993)

Inspirativna priča o momku koji je bio spreman na sve kako bi igrao u timu američkog fudbala na koležu Notre Dame, iako nije imao dovoljno dobre ocene i sportski talenat da ga prime, budi kod svakog muškarca sećanje na tinejdžerkse snove o karijeri velikog sportiste i propuštene prilike i prepreke koje su stajale na tom putu.

Roki (1976)

Kao ultimativni sportski film, Roki nas uvek pogađa u srce svojom pričom o putu lokalnog mangupa od posla uterivanja dugova do bokserskog meča sa šampionom sveta.

Marli i ja (2008)

Marli i ja je dirljiva priča o dugogodišnjem odnosu venčanog para i njihovog psa.

Gospodar prstenova: Povratak kralja (2003)

Trijumfalni momenat kada Sam spasava Frodoa nakon uništenja prstena, topi srce svakog fana ove epske sage.

Kramer protiv Kramera (1979)

Odnos oca i sina, napuštenih od žene/majke ne ostavlja ravnodušnim ni najveće mačo muškarce.

Polje snova (1989)

Malo ko je izdržao do kraja ovog filma, a da nije pustio tešku mušku suzu.

Kradljivci bicikla (1948)

Priča o teškoj ekonomskoj situaciji u Italiji nakon Drugog svetskog rata, prikazana kroz prizmu potrage oca i sina za izgubljenim biciklom, i dan danas pleni svojom emotivnošću.

Moda i filmovi iz '80-ih 10 filmova iz ’80-ih koji nas uče stilu Melissa McCarthy Top 5: Najvoljenije filmske i TV buce i buconje Pogledajte trejler za "The Martian" novi film Matta Damona Pogledajte trejler za „The Martian“ novi film Ridleyja Scotta Osvetnici: Era Altrona Filmska recenzija: „Osvetnici: Era Altrona“ ·