lčp
U VAZDUHU · urban flash

Bliži se novembar i uskoro će ceo Facebook biti u „No-Shave“ novembarskim selfijima. Mada, i ovako je. A nova studija kaže da brade na muškarcima zaista najviše odgovaraju heteroseksualnim ženama.

Prema novoj studiji, objavljenoj u Journal of Evolutionary Biology, u kojoj je učestvovalo 8.520 heteroseksualnih žena, zaključeno je da su muškarci sa bradama više atraktivni ženama kada su u pitanju veze na duge staze. Istraživanje je sprovedeno na 8.520 heterosekualnih žena i svakoj od njih su pokazane fotografije 16 muškaraca kroz četiri faze dlaka na licu. Prva faza je kada muškarac ima glatko, izbrijano lice, druga faza je brada od 5 dana, treća faza je brada od 10 dana i četvrta faza najmanje mesec dana, kada je ono što je na licu zaista brada. I učesnice su zatim ocenjivale privlačnost svake osobe tako što su razvrstavale u kategoriju kratkoročnih i dugoročnih veza. Zanimljivo je da su najatraktivniji ispali muškarci koji su imali bradu od 10 dana, ali su za one sa kojima bi bile u dugoručnoj vezi birale muškarce sa pravom bradom.
giphy
Jedan od zaključaka jeste taj da žene vide muškarce sa bradom kao veoma muževne i po pravilima privlačnosti heteroseksualne žene „padaju“ na muževne crte lica. Zanimljivo je što se zapravo muško lice skoro i ne vidi ispod brade, ali ovo može da se tumači time da je sama brada odraz pravog muškarca.

svet Lude ilustracije modernog sveta u kom živimo odeća Mlađi i stariji su zamenili odeću muhamed ali Muhamed Ali nije bio u pravu, seks pre takmičenja je dobar za vas opš Razbijamo filmske mitove · ·