vintage-1170654_1280
U VAZDUHU · tech/web

Na svetu postoji nebrojeno mnogo vrsta muzeja, od onih klasičnih u kojima možete pogledati slike, skulpture i instalacije pa sve do onih neobičnih. Jedan novi onlajn „muzej“ posvećen je očuvanju zvukova.

Stari predmeti i tehnologije već se nalaze u nekim muzejima, ali ono što nijedan dosada nije mogao da sačuva jeste zvuk. Onlajn arhiva pod nazivom Conserve the Sound trudi da se sakupi sve one zvuke koji uskoro možda neće postojati i tako ih očuva od zaborava. Tvorci ovog sajta kažu da se danas sve fokusira na vizuelno i da smo na to navikli, ali da oni žele da uključe i audio komponentu u ono vredno pomena.

Na ovom sajtu može se pronaći priličan broj fotografija, uz priloženi zvuk. Mahom su u pitanju zvuci povezani sa tehnologijom, ali taj spektar je širi nego što bi se pretpostavilo. Pored prvih konzola i prototipova laptopova, tu su polaroid fotoaparati, pisaće mašine, čak i brijači. Koliko su neki zvuci poznati zavisi od godina korisnika, ali je cilj svakako da se ništa ne izgubi u vremenu i da arhiva posluži i budućim generacijama kao svedok nekih prošlih vremena.


Huawei Y7 Prime Huawei Y7 Prime, telefon koji ima sve – po pristupačnoj ceni maxresdefault Vremenska prognoza nikada nije bila ovako uzbudljiva P20 Twilight Odsjaj polarne svetlosti u vašim rukama – Huawei P20 u Twilight boji 9 Samsung napravio televizor koji nestaje · · · ·