Hiperrealizam i poznati
KULTURA · art

Mnogo je umetnika koje fasciniraju i inspirišu poznate ličnosti iz sveta umetnosti ili istorijski značajni ljudi, međutim, malo je onih koji bi svoje idole mogli da predstave na način koji pojmu „realistično“ daje sasvim novu dimenziju. Istina je i mnogi će reći – da, postoji i hiperrealizam, ali ono što radi japanski majstor, nekadašnja holivudska zverka i vizažist moglo bi se svrstati samo pod genijalno.

Tsuji Kyoto, poreklom iz Japana, radio je sa poznatim rediteljima poput Akira Kurosawe na filmu Rhapsody in August kao i na različitim holivudskim filmovima, nakon što je osnovao jednu od prvih kompanija za šminku i specijalne efekte (Makeup and Effects Unlimited) u Japanu.

Abraham Lincoln izblizaOtvori galeriju

Da nije nikakva tajna da je Tsuji pravi mag kada je reč o skulpturama hiperrealističkog usmerenja svedoče i skulpture Andyja Warhola, Abrahama Lincolna i Salvadora Dalija. Ono što je zanimljivo, jeste da umetnik u svom velikom radnom prostoru u Kaliforniji otkriva kako mu za izradu skulptura poput ove treba oko 4 meseca, kao i da bez 16 sati dnevnog angažmana o umetnosti nema ni govora.

Dina Belancic i Milena Bakmaz Otvaranje izložbe „Sa rečima bez reči“ Milene Bakmaz i Dine Belančić Top 5 izložbi Best of 2014: Najboljih pet izložbi Shannon Holt: Ljudsko telo kao platno Ljudsko telo kao idealno platno Mračni strahovi pretvoreni u ilustracije Najveći strahovi kao duhovite ilustracije · · · ·