cover6
KULTURA · art

Manifestacija Muzeji Srbije, deset dana od deset do deset, koju su pokrenuli nacionalni muzeji Narodni muzej u Beogradu, Galerija Matice srpske, Prirodnjački muzej, Etnografski muzej, Muzej primenjene umetnosti, Istorijski muzej Srbije, Muzej savremene umetnosti i Muzej istorije Jugoslavije, s uspehom je održana u maju 2015. godine.

Učestvovalo je 67 muzeja i srodnih institucija, na 122 lokacije u 39 gradova i mesta. Manifestacija će i ove godine obuhvatiti čitav niz izložbi i pratećih programa, kao što su kreativne radionice za decu i odrasle, predavanja, promocije knjiga, javni razgovori, koncerti, pozorišne predstave, projekcije filmova. Tokom manifestacije ulaz za publiku će biti besplatan, svakog dana od 10 do 22 sata.

od 12. do 21. maja / www.facebook.com/narodnimuzej.rs

Just A Woman Izložba slika, projekcija filmova i performans Marijane O. Đorđević u Kenozoiku Otvaranje izložbe SilkSkrin Otvaranje izložbe kolektiva SilkSkrin Poljski umetnici kritikuju društvo Poljski umetnik otkriva mračnu stranu savremenog društva Justin Reed - Pulp Fiction Fan Art: Filmovi u svim bojama