Muzičari i Twitter
U VAZDUHU · urban flash

Povodom proslave 10. rođendana društvene mreže Twitter, odlučili smo da se osvrnemo na muzičare koji su takoreći „vlasnici medija i društvenih mreža“.

Uprkos svojim usponima i padovima, Twitter je od trenutka kada je Jack Dorsey postavio prvi tvit, do danas postao jedan od važnih transformatora kulturnog okruženja. Poznatima se ova kratka forma naročito dopala, jer je pružala slobodu i mogućnost da čovek komentariše mnogobrojne tekuće stvari, a neki su, poput Kanye West na Twitteru baš „zauzeli busiju“…

Mi vam preporučujemo da ove muzičare zapratite na svom Twitter nalogu:

1. Katy Perry

Tokom prethodnih sedam godina, Katy Perry je najviše profitirala na Twitteru uz pomoć smešnih, iskrenih i nežnih statusa. Ona komunicira sa drugim pop zvezdama (razmena sa Miley Cyrus na VMA), šali se na svoj račun (pravi gifove kako smešno pleše).

2. Kanye West

On je nešto poput CNN-a društvenih mreža, a naročito Twittera. Sve što bi pomislio ili želeo da kaže naći će se i na njegovom nalogu – od toga koliko nepodnosi kolege repere, preko kritike plasiranja muzike na diskovima do emotivnih i mentalnih nedoumica – pravi online roman toka svesti i građenja predstava o sebi…

3. Axl Rose

Frontmen benda The Guns N’ Roses retko tvituje, ali kada to čini obično i najčešće je urnebesno zabavan. Kada odbija da potvrdi glasine o ponovnom okupljanju benda, ili kada komentariše šta se zbiva sa iranskim novinarom i njegovom ženom fudbalerkom. A ima i mačku, pa su fotografije ponekad takođe tu!

4. Killer Mike

Reper poznat kao deo Run the Jewels je veliki mrzitelj mnogih stvari ali ne i Bernija Sandersa. Lucidan je i njegovi komentari političkih intriga i situacija pravi su biseri, a još voli i dobar vozni park, kakav i sam ima, pa je slika na pretek.

5. David Crosby

Kome je potreban Reddit AMA-a kada David Crosby daje odgovore na sva pitanja koja bi vas mogla u toku dana zanimati. On čovek zna sve, i rado sa svojim pratiocima deli znanja, prvenstveno o muzici, ali i o drugim stvarima – i to uvek bude zabavno i ćaknuto!

6. Patrick Carney

Uvek ima mišljenje i u to ne treba sumnjati, bubnjar benda Black Keys slavu je verovatno na Twitteru stekao još od afere True Beliebers, ali zabavnije je proveriti njegove komentare o filmskoj sagi Star Wars, savete kako da pečete roštilj ili nešto od toliko toga što je već ponuđeno.

Koliko košta biti žena Koliko košta biti žena? Bogataši i roboti Kineski bogataš kupuje uz pomoć robot-služavki Žene na novčanicama Jake valute: U kojim zemljama su žene na novčanicama Mačke nekad i sad Kako tehnologija menja mačja zadovoljstva · · ·