Hugh Laurie
KULTURA · muzika

S obzirom na to da očekujemo muzičko gostovanje jednog od omiljenih britanskih glumaca (kao vrhunskog bluz izvođača), red je da se prisetimo neobičnih i neočekivanih talenata Hjua Laurija. Pre tri godine izašao je album „Let them Talk‟,Laurijev prvi muzički projekat koji svakako ne izgleda kao eksces već kao album koji je snimio čovek koji voli da svira, da peva… i voli tradicionalni bluz.

Na većini ovih pesama Lauri je za klavirom, gitarom, perkusijama, tu je i izvanredni dr Džon da potpomogne tako da iako mislite da je ovo album za vašeg gerijatrijskog oca, grešite. Sličan recept Lauri je spremio i za ugodan nastavak, koji doduše ne otkriva krive Drine, tople vode i slično, već predstavlja još jedan nostalgični zapis izvanrednog glumca i komičara koji je opet uspeo da transponuje svoju čistu dušu i desetak izvanrednih bluz, džez i pop melodija iz nekog starog prošlog vremena.

Pored Laurija dominiraju i poznati gosti, Tadž Mahal i Gabi Moreno (spoj starog i mladog) kao vodeći vokali na nekoliko pesama, a producent je još jednom Džo Henri. Nenametljivo ali šarmantno i delikatno, „Didn’t it Rain‟ pripada starom, nestajućem narativu albuma atmosfere zadimljenih, bučnih i pikantnih večera posle kojih se pije gvatemalsko vino i puši tompus.

Pharell Novi spot Pharrella Williamsa za pesmu „Marilyn Monroe“ Crvena jabuka Crvena jabuka u Beogradu i Novom Sadu Boiler Room Boiler Room na festivalu MAD in Belgrade Double Dare Double Dare: Postanite muzička zvezda Mikser festivala · ·