BeFunky-collage
KULTURA · muzika

Posle isposničkog boks-seta „This Woman’s Work” od pre dvadeset godina, Katica Žbun se opredelila za potpuni remaster svih svojih albuma s posebnim akcentom na boks od četiri CD-a koji predstavljaju izdašnu kompilaciju posebno remasterovanih ali i remiksovanih dvanaestoinčnih maksi-singlova.

Piše: Aleksandar S. Janković

Fokus je na najpoznatiji deo karijere, sredinu i kraj osamdesetih, plus remiksi iz perioda albuma Hounds of Love. Uz dosta nedostupnih B strana ovde je i zaboravljeni singl Experiment 4 u dve verzije. U pitanju je jedna od možda najboljih pesama Bušove. Ipak, posebnu pažnju treba posvetiti poslednjem u nizu diskova koji je ispunjen raritetima i manje ili nimalo poznatim pesmama kao što su Rocket Man, obrada Eltona Džona (bolja od originala), i srceparateljnu verziju samba hita Brazil, koju je Bušova snimila za istoimeni film Terija Gilijama koji joj je u to vreme bio komšija. Zaista, zaista, zaista posebna kutija užitka.

BeFunky-collage Muzička recenzija: Paul McCartney „Egypt Station” (Universalmusic) BeFunky-collage Muzička recenzija: Kanda, Kodža i Nebojša „Uskoro‟ (Mascom) Gabi Novak Najveći hitovi Gabi Novak na koncertu u Beogradu 30. maja VALJEVO JAZZ FEST POSTER 2019-small Glavni program 35. Valjevskog JAZZ festivala · · ·