strange
KULTURA · muzika

Bend The Strange je čudna ptica na ovim prostorima. Pre svega, pre nekoliko dana su održali impresivan ali malo posećen koncert u Beogradu gde su ih slušali isključivo pravi fanovi. U svakom slučaju The Strange, kad se pojavio sredinom prošle decenije bio je alternativni super projekat surfnoise pionira iz Siska, Bambi Molesters sa pevačem amerikana atrakcije Walkabouts Krisom Ekmanom.

Tekst: Aleksandar S. Janković

Ipak, 2018. nam je donela raspad Bambija, delimično učestvovanje istih na albumu Echo Chamber, ali okosnicu drže Ekman i Dalibor Pavičić sa momcima iz benda My Buddy Moose.

Previše informacija može i da šteti opštem utisku, a to je da je bend posle skoro 15 godina opet snimio bezvremenski album, popunjen egzotičnom ali nenametljivom duvačkom ali i gudačkom sekcijom. Muzički, ovde treba tražiti fragmente Lija Hejzelvuda, Lambchop ali i srednje faze Toma Vejtsa. Samo za poklonike.

rock_opera22 Spektakl Rok opera u Sava Centru Rade-2018-web-1900x700 Rade Šerbedžija nastupa u Kombank dvorani Carl Cox Carl Cox stiže na EXIT bob-marley-1888509_1280 Rege muzika je zvanično uvrštena na UNESCO listu · ·