81rRh099iHL._SL1393_-1_cover
KULTURA · muzika

Došlo je vreme da rezimiramo zbog čega je saundtrek za ključni britanski film devedesetih bio ključan za razumevanje britanske muzike i Cool Britannia perioda. Dok polemišemo koliko je T2 bio potrebno iskustvo sa takođe zanimljivim (i svakako modernijim) saundtrekom, dobri ljudi iz Mascoma su nam omogućili dvojako zadovoljstvo. Dupli album na vinilu i CD s bonus pesmama iz epohe.

Štaviše, evo velikog dokaza koliko velike stvari ne zastarevaju. Lust for Life Igija Popa ne izlazi iz mode skoro pedeset godina, dok se neki kameni temeljci brit pop manije i dalje dobro drže poput Pulp i Blur. Ipak, pravo blago su nekad delimično zaboravljeni pop monoliti s kojih je ovaj film skinuo stoletnu prašinu, Perfect Day Lu Rida je postao opšteplanetarni klasik, uz Atomic od Blondie ili Temptation od New Order. Na kraju, ključna pesma, ili muzički uradak, i dalje je Born Slippy od Underworld, koji je tehno muziku uzneo u stratosferu iz lokalnog u najglobalnije. Pre dvadeset godina nikad nije bilo bliže nego danas.

beatles Paul McCartney i Ringo Starr ponovo sarađuju Električni orgazam_cover Muzička recenzija: Električni Orgazam „Puštaj muziku“ (Long Play) The Mothership Orchestra Drugi koncert povodom 15. rođendana „Ammonite Recordsa“ Untitled attachment 00023 Koncert hip-hop sastava „Who See“ · · ·