v g p š
KULTURA · muzika

Šta je moglo da krene po zlu tokom proleća i leta „Antine“ godine, kad je sve izgledalo lepše, bolje i šarenije? Za početak da je u najavi jedan veličanstveni album koji je spojio ogoljenost i direktnost „Distorzije“ Električnog orgazma i „Mini LP“ Idola, postao izgubljeni artefakt epohe koja je usledila po izdavanju istog. Usledili su po neki koncert, po neki rat, po neki odlasci.

Piše: Aleksandar S. Janković

Koju deceniju kasnije pred nama je remasterovano reizdanje verovatno poslednjeg velikog SFRJ albuma koji vrca u zaraznim brzalicama (Pruža, Srećan ti rođendan…) ili je natopljen veličanstevnim baladama (O čemu ona sanja), čak i jednim zanimljivim eksperimentom iz tada aktuelne sempl kulture Ž’tem Mon Amur (aerobik kaseta Milene Dravić).

Kreativna faza i prijateljstvo Divljana i Gojkovića svakako su oivičeni ovom veličanstvenom pločom u vremenu Rokenrola za decu, Fazona i Fora, Kako je propao Rokenrol, Evo sad vidiš da može, Srećna ti ova godina nova kad je sve zaista izgledalo kao da je pred nama divna budućnost prepuna ljubavi, vere i nade…. Avaj.

Zidic-2019 Počinje nova sezona koncerata na Zidiću ispred Doma omladine The Cure_2_cover Zbog njih kažu da stiže najjači EXIT ikada! la-1561050058-3i8a7hrrz0-snap-image Fredi Merkjuri: Preslušajte nikad objavljenu pesmu popularnog pevača EXIT-Tribe EXIT 2019 · · · ·