muzička radionica za bebe
PULS GRADA · deca

Jedinstveni muzički program za bebe i mame, kratki kurs koji podržava komunikacijske veštine beba i podstiče njihov razvoj, startovao je u Beogradu 9. maja. Program čini stvari lakšim i roditeljima – uči ih kako da oslušnu svoje bebe i njihove potrebe, kako bi razvili uspešnu komunikaciju s njima.

Milijana Majstorović – Kožul, diplomirani defektolog i licencirani muzikoterapeut, pokretač ovog programa, navodi da se on zasniva na stvaranju  “muzičke veze” između majke i bebe. Ova veza se uči  i nijansira na časovima, kurs je i praktičan i zabavan, a rezultat je bolje razumevanje i čvršće povezivanje roditelja i beba.

“Kroz razne prilagođene muzičke aktivnosti, u mirnoj atmosferi, bebe počinju komunicirati sa svojim roditeljima dok roditelji uče kako da stimulišu i podržavaju odgovore svojih beba pevajući pesme, svirajući posebne insrumente, plešući uz muziku  različitih žanrova. Program je namenjen isključivo bebama od rođenja do faze propuzavanja.”

Milijana Majstorović navodi da je kao mama devojčice, sada dvadesetomesečne, poput većine roditelja bila u potrazi za interaktivnim sadržajem koji bi unapredio njeno roditeljstvo.

Sa ćerkicom sam lično prošla  IAIM obuku roditelja  za masažu beba (IAM je Međunarodna Asocijacija za masažu beba), a potom sam završila i trening te postala IAIM instruktorka. Posle ovog kursa sam vrlo brzo otkrila i muzički program za bebe, završila ga i odlučila da ga donesem u Srbiju. Autorka jedinstvenog muzičkog programa za mame i bebe (Musical Baby Bonding Program) je Orly Zalel, profesor muzike i  razvojni i posleporođajni konsultant i edukator”

Kurs od 4 časa se odvija se u holističkom centru, u manjim  grupama, a  nekoliko mama sa svojim bebama, uz podršku instruktora, iskustveno prolazi koncept. (Postoji i mogućnost individualnog pohađanja kursa.) Mame otkrivaju na šta, i kako, njihove bebe reauguju, a bebine  komunikacijske, motorne, kognitivne i emocionalne sposobnosti se postepeno uvećavaju.

Milijana Majstorović navodi da je zadovoljna dosadašnjim odzivom i pozitivnim komentarima . Svi detalji o muzičkom programu za mame i bebe mogu se videti na fb stranici SYNChrony Lab by Nana.  Ova stranica je namenjena edukaciji, promociji i unapređenju komunikacije roditelja i dece, u najranijem uzrastu.

Bebe i roditeljski hobiji Novorođenčad koja prate hobije svojih roditelja dečiji sajam 15. Dečiji sajam u Beogradu Dečiji sajam Počele promocije Dečijeg sajma po vrtićima i školama Deca i mačke Treba li vašim mališanima mačka i zašto?