james-bond-exhibit-solden-10
U VAZDUHU · svet

Na jednom od vrhova Ectalskih Alpa u Austriji od skora se nalazi muzej koji je posvećen popularnom filmskom tajnom agentu Džejmsu Bondu. Građevina se nalazi na nadmorskoj visini od čak 3000 metara, a na istoj lokaciji su snimane scene za film „Spektra“ (2015), poslednji nastavak sage o agentu 007.

Muzej nosi naziv 007 Elements, a nastao je kao plod saradnje Bergbahnen Sölden, kompanije koja nudi vožnje žičarom na Alpima, britanske filmske kompanije EON Productions i studija MGM. Za dizajn zdanja je odgovoran austrijski arhitekta Johan Obermoser. Njegov cilj je bio da muzej bude sličnog izgleda kao njegovo okruženje pa otuda sivi, gotovo brutalistički dizajn građevine.

Zajedno sa Nilom Keloom, umetničkim direktorom poslednja četiri filma o Bondu, on je dizajnirao kompleks od sedam prostorija u kojima se nalaze različite izložbe povezane sa elementima iz filmova o agentu 007.

U predsoblju pod nazivom Cev pištolja, posetioci mogu da uživaju u video instalaciji posvećenoj fenomenalnim uvodnim špicama iz filmova o Bondu.

Hol muzeja je urađen tako da nas podseti na slične prostorije jazbina glavnih negativaca iz popularne filmske sage. Na istoj lokaciji se može pogledati i film koji prikazuje istorijat Džejmsa Bonda.

U glavnoj sobi muzeja se na velikim ekranima prikazuju najčuvenije scene iz svih 26 filmova o Džejmsu Bondu. Tu je takođe moguće upoznati se sa najpoznatijim likovima iz serijala i pogledati inserte u kojima se oni pojavljuju.

Posebno je zanimljiva prostorija pod nazivom Tehnička laboratorija koja je posvećena svim gedžetima uz pomoć kojih je Bond nadmudrivao svoje neprijatelje tokom godina.

Kreatori muzeja su posetiocima omogućili i da hodaju prostorijom koja je korišćena u filmu Spektra (2015), koju će fanovi ovog odličnog filma sigurno prepoznati.

Nadamo se da smo vas bar malo zainteresovali za ovaj nesvakidašnji muzej. U slučaju da planirate da ga posetite, neophodne informacije o ulaznicama i prevozu do lokacije možete saznati na ovom veb-sajtu.

El Pais foto Koju poruku šalje 666 svinja na ulicama Toleda? naslovna Reči iz raznih jezika za koje ne postoji pravi prevod photo-1507211222203-4d522e372607 7 činjenica specifičnih za Kinu ezgif.com-webp-to-jpg Kinezi uveli rvanje nožnim palčevima kao zagrevanje za bazen · ·