Blogovi o enterijeru
PULS GRADA · enterijer/arhitektura

Ponekad dođe taj trenutak kada osetimo: vreme je za promenu! Psiholozi kažu da istinska promena počinje od nas samih. Zapravo, svaki početak, a pogotovu ovih pomeranja je težak i deluje kao da samo stojimo u mestu. Međutim, potreba da menjamo stvari oko sebe i prostor u kom živimo dovoljno nam daje do znanja da smo negde krenuli.

Ono što nam je potrebno su pravi putokazi. Kako izvesti ovu promenu? Kako izgledaju ti novi prostori i ko su ljudi koji nam u tome mogu pomoći? To je par odgovora koje nam nude brojni blogovi o dizajnu enterijera. Ovo je izbor onih najinteresantnijih.

Decor8 je blog koji nas na prvi pogled osvaja jednostavnim dizajnom. Taj utisak se stvara pošto u svojoj suštini ovaj blog sledi koncept minimalnog stila u enterijeru. Ima više segmenata na kojima egzistira: od novo uređenih prostora, preko predstavljanja zanimljivih enterijerista ili stilista, pa do kulinarskih recepata i internet prodavnice. Urednik bloga je Holly Becker, novinar i enterijerista, koja na sjajan način prenosi svoj stil i ideje, koje motivišu na stvaranje.

Old Brand New je u potpunosti autorski projekat jednog grafičkog dizajnera, fotografa i art direktora iz Los Anđelesa. On je Dabito, a ova veb prezentacija je i njegov portfolio. Zanimljivost u njegovom radu krije se iza naslova bloga Old Brand New. Njegov izazov su preuređivanja starih prostora i davanja nove vrednosti antikvarnim komadima nameštaja u savremenim tokovima.

A Beautiful Mess je sjajno mesto za sve kreativne duše. Autorski tandem su sestre Elsie i Emma, koje su sitnim koracima došle do bloga velike posećenosti. Njihov pristup je baziran na jednostavnim i kreativnim idejama, koje su moguće u kućnim uslovima. I same su krenule da rade iz zadovoljstva i ljubavi prema kreativnosti i zadržale su taj osnovni princip i posle sedam godina. Šarmantne i vesele one vam nude puno razloga za novitete u vašem domu.

Marina enterijernica je jedan domaći brend. U pitanju je veb prezentacija studija za dizajn eneterijera. Pored usluga koje nudi po veoma pristupačnim cenama za naše prilike, na blogu se mogu videti sjajni radovi ove radionice. Pored inspiracije koja nam se brzo javlja, Enterijernica nam daje simpatične savete za uređenje brojnih kućnih detalja.

Mali Iv i slurporama je još jedan naš šarmantni blog. Kada odete na ovu adresu doživećete instant sreću. Zaista čarobni uticaj. Autorka Ivana je dizajner i u ovaj blog ulaže svoja iskrena dela: što na raznim detaljima u svom kućnom prostoru, tako i nove kulinarske ideje. Ako svratite do lokala Bašta kod Brankovog mosta znajte da se ona potrudila da uživate u ovom divnom prostoru.

1,2,3 i sada ste sigurno spremni za promenu…iskoristite inspiraciju!

IMG_5564 Arts&Crafts: Kuhinja kao mesto okupljanja gradovi Svetske metropole nekad i sad 2016_Domino_highres_NK-3 cover Domino: Mesto za osveženje i predah police Superherojske police za knjige · ·