stop smoking
PULS GRADA · destinacija

Jedna od najpoznatijih italijanskih primorskih destinacija uskoro će dobiti prvu plažu na kojoj će pušenje u potpunosti biti zabranjeno. To će biti prvi put da je jedan takav zakon primenjen u Italiji.

Selo Bibione, u okrugu Venecija, odobrilo je projekat pod nazivom Dišite morski vazduh, a koji obuhvata potpunu zabranu cigareta u rasponu od 8km od plaže i obale. Ovaj projekat se isprobava još od 2011. godine, kada je Bibione doneo zabranu cigareta u oblasti od prvog reda ležaljki na plaži do same ivice vode. Sada je ideja da one ne mogu da se puše nigde u blizini ove popularne plaže.

Poenta ovog zakona nije u samoj zabrani, već u ideji da se ljudima pruži prilika da udišu čisti morski vazduh, bez ikakvih nezdravih supstanci u okolini. Sve će biti ozvaničeno u maju, kada će biti poznata sva detaljna pravila, uključujući i kazne za one koji ih prekrše. Biće napravljene i posebne oblasti za pušače, koje će biti relativno blizu plaže, ali nikako baš na njoj.

Ovo naselje postalo je popularno među turistima tokom pedesetih godina prošlog veka, zahvaljujući svojim dugim peščanim plažama, borovim šumama i obližnjoj laguni. U poslednje vreme je najpopularnije primorsko naselje nakon Riminija.


TOSKANA Evropa sa Filipom 9855222-6681347-The_futuristic_Nine_Hours_hotel_is_popular_among_tourists_and_Ja-a-70_1550676093571 Najneobičniji smeštaji u Japanu elysium Evropa dobija prvi „inteligentni“ grad u Španiji Dani ostrva Losinja u Beogradu_Goran Filipovic, Rikardo Hesky i Dalibor Cvitkovic_Photo Alex Dmitrovic_04 U Beogradu predstavljena turistička ponuda hrvatskog ostrva Lošinja · · · ·