Gwyneth Paltrow, James Rebhorn, Matt Damon, “The Talented Mr. Ripley” Vencija, Italija 1998
KULTURA · fotografija

Zavirite iza scene holivudskih klasika sa ovom serijom slika poznate francuske fotografkinje Brigitte Lacombe. Ona već skoro 40 godina uspešno uspeva da se uveče na snimanje poznatih filmova i fotografiše neke od najvećih zvezda poslednjih pola veka.

Karijeru je započela u časopisu Elle u Parizu. Tokom Kanskog festivala 1975. imala je sreću da se upozna sa dve holivudske figure koje će joj zauvek promeniti život. U pitanju su bili veliki glumci Dustin Hoffman i Donald Sutherland koji su je pozvali da im se pridruži na snimanju njihovih novih filmova i fotografijama dokumentuje najzanimljivije trenutke.

Od tada se Brigitte specijalizovala za slikanje iza scene poznatih filmova i u ovoj kolekciji ćete moći da vidite njene fotografije iz hitova kao što su: The Aviator, Kramer vs. Kramer, The Talented Mr. Ripley…kao i nekoliko fotografija koje je napravila za časopise.

Sofia Coppola, Kirsten Dunst, “Marie Antoinette”, Château de Pontchartrain, Francuska, 2005Otvori galeriju
Windows of the World André Vicente Gonçalves (Windows of the World): Foto-serija posvećena prozorima širom sveta Delfini Fotografije delfina koje pokazuju koliko su oni pametne životinje breathless Francuski novi talas: Legendarne fotografije sa snimanja filmova 10679806_10155616771870137_5220866118933729202_o Upečatljivi portreti članova novozelandske bande ·